2024. május 22. - Júlia, Rita

Meg kell gondolniuk a támadást

Törökországnak kétszer is meg kell gondolnia az Irak elleni támadást - mondta szerdán az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Portugália külügyminisztere, Manuel Lobo Antunes. Ankara ugyanakkor újabb lépéseket tervez az arab ország kurdok lakta régió
2007. október 24. szerda 14:16 - Hírextra
"A nemzetközi közösség támogatja Törökországot, ha a nemzetközi jog tiszteletben tartásával igyekszik felszámolni a terrorizmust, anélkül, hogy veszélyeztetné a térség és a földrész stabilitását." - tette hozzá Antunes Strasbourgban.

A török külügyminiszter, Ali Babacan szerdán tért haza Bagdadból, ahol válságtanácskozást tartott iraki kollágáival. Babacan újságíróknak azt mondta, szólt az irakiaknak, az idő egyre fogy és Ankara egyoldalú lépéseket fog tenni, hogy megvédje állampolgárai biztonságát.

Bagdad és Ankara viszonya azután vált rendkívül feszültté, hogy a Kurd Munkáspárt (PKK) fegyveresei vasárnap megtámadtak egy török katonai konvojt. Az iraki területről támadó harcosok 12 török katonát megöltek, nyolcat pedig túszul ejtettek.

Törökország még vasárnap bombázta a PKK észak-iraki táborait, megsértve ezzel Irak légterét. Ankara azzal vádolja Bagdadot, hogy eltűri területén a török kormány ellen harcoló kurd csoportokat. Bagdad azzal védekezik, hogy a polgárháborús helyzet miatt nincs valódi befolyása a terület felett.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását