2024. május 2. - Zsigmond

Itt a Honda S2000 Type S

A Honda S2000 idestova nyolc éve jelent meg, de mind a mai napig igazán kívánatos darab. A japánok Tokióban mutatják be a kétüléses roadster egyik legkeményebb verzióját.
2007. október 24. szerda 16:55 - Hírextra
Öregkorára lett még csak igazán kemény a Honda nyitott sportautója: szeptemberben mutatták be az amerikai piacra szánt Club Racer verziót, amelyet most a Japánnak készült Type S verzió követ. Bár külsőre és a motortérben sem igazán találunk jelentősebb különbséget a két fent említett különkiadásban, a mérnökök szerint a Type S valamivel puhább futóművével és lenyitható vászontetejével (a Club Racer csak keménytetővel kapható) közúton is használható kompromisszumot kínál.



Az erőforrás terén a nálunk forgalmazott kétliteres benzineshez képest némi eltérést találunk, ugyanis a Type S az amerikai verzió 2,2 literes szívómotorját kapja, amely ugyanúgy 240 lóerő körüli teljesítmény leadására képes, azonban 13 Newtonméterrel kövérebb nyomatéka 7500 helyett már 6800 fordulat per percnél rendelkezésre áll. A teljesítmény útra vitelében hatsebességes kéziváltó és önzáró differenciálzár is segédkezik.

A hátsó légterelővel, átszabott lökhárítóval és 17 collos kerekekkel ellátott roadsterért mindössze 7 millió forintnyi jent kér a Honda a japán vásárlóktól, amely számunkra elég nagy szívfájdalom lehet, mivel itthon már az alapváltozat ára is 10 millió felett van. Sovány vigasz, de legalább a Type S csak kétféle fényezéssel (szürke és fekete) lesz kapható, belülre pedig sárga-fekete színkombinációjú sportüléseket kérhetnek a vásárlók, míg az európai változat esetében ennél jóval bővebb a választék.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását