2024. április 19. - Emma

Indul a hűvösvölgyi villamospálya felújítása

Szerdán kezdik a fővárosi 18-as és az 56-os villamosok pályájának felújítását a Moszkva tér és a Budagyöngye között, ezen a szakaszon pótlóbuszok szállítják majd az utasokat - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BKV Zrt. Várhatóan egy hónapig lesz v
2007. október 24. szerda 10:20 - Hírextra
Az eredetileg október 15-ére tervezett kezdést azért kellett elhalasztani, mert a Hűvösvölgyi úti közműfelújítás műszaki okok miatt nem fejeződött be időben, az útburkolatot nem tudták helyreállítani, így a villamospótló buszok sem tudtak volna akadálytalanul közlekedni. Ezek a munkák azóta elkészültek, így a közlekedés zavartalan a Hűvösvölgyi út teljes szakaszán.

A vágányzárral érintett területen, a Moszkva tér és a Budagyöngye között az utasok egyrészt a villamospótló buszokat, másrészt a sűrűbben közlekedő gyors 56-os buszt vehetik igénybe. A gyors 56-os busz a csúcsórákban 6 perc helyett 2-3 percenként jár majd. A felújítás alatt a Nyúl utcánál, a Fogaskerekű Vasútnál, a Szent János Kórháznál, a Nagyajtai utcánál és az Akadémiánál is megállnak majd a gyors 56-os járművek.

Hűvösvölgy és Budagyöngye között 18-56-os jelzéssel közlekednek a villamosok, a csúcsórákban 3-4 perces sűrűséggel. A Moszkva tértől a dél-budai végállomásokig szintén járnak majd a villamosok, a 18-as a Savoya térig, az 56-os pedig Budafok, Városház térig.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását