2024. március 29. - Auguszta

Gyurcsány: sértegetni nem szabad

Gyurcsány Ferenc szerint a demokratikus gyülekezési jog nem keverhető össze mások megsértésével, vagy a rendzavarás jogával, mert szerinte ilyen jog nem létezik. A miniszterelnök erről az 1956-os forradalom évfordulója kapcsán írt a blogjában. A kormányfő
2007. október 24. szerda 19:53 - Hírextra

Véleménye szerint, mióta 1992-ben kifütyülték Göncz Árpádot, azóta a hivatalos állami ünnepek mindig magukban hordozzák annak a lehetőségét, hogy "egymásra találás helyett hangoskodás, politikai és (vagy) utcai összecsapás történik".

Gyurcsány Ferenc beszámolt arról is, hogy sokszor kérdezik tőle, hogyan viseli a bekiabálásokat és a kifütyülést.

"Hogyan viselem, amikor a korábban csak focilelátókon megszokott legocsmányobb mondatok hangzanak el a nemzeti lobogó ünnepélyes felvonása közben, amikor azt hallom, hogy kocsmai, brutális szóhasználatot alkalmazva emlegetik a rokonaimat, vagy éppen édesanyámat. Magammal kapcsolatban nincs ok aggodalomra" - fogalmazott.

A miniszterelnök kitért arra, hogy még véletlenül sem szeretne "a hangoskodók, utcai verekedők, ocsmányul kiabálók szövetségese, vagy barátja lenni". Meghallgatja, amit mondanak, mert ez a kötelessége, és nincs is más választása, de ezzel - mint írta - több dolga nincs.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy sajnálja azokat, akiktől ezek az emberek elveszik az ünnep örömét.
"Mert nem rajtam ütnek ezek az emberek, rajtam így nem is tudnának. Hanem azokon, akik szívesen kisétálnának az ünnep reggelén a Kossuth térre megnézni a zászlófelvonást, a díszmenetet, vagy meghallgatni a katonazenekart. Ehelyett az emberek inkább bezárkóznak" - vélekedett a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc megfogalmazása szerint, akik így viselkednek, lehet, hogy hazafinak gondolják magukat, de ő úgy látja, hogy sértik a nemzet önérzetét, érdekét, és korlátozzák szabadságát. Önző magatartásnak gondolom ezt - közölte a kormányfő.

A miniszterelnök megjegyezte: álmosnak és fáradtnak látja Budapestet, mintha nem kipihenve hagyná maga mögött az elmúlt napokat. És ez akkor is így van, ha össze sem hasonlítható az idei rendzavarás mértéke az egy évvel ezelőttivel - írta blogjában a miniszterelnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2007. október 24. 20:16
Szóval itt van a gond. Hiba elmenni az ilyen durvaságok,bunkó megnyilvánulások mellett. Igenis a jog eszközével kellene fellépni ezen vadállatok ellen. Persze a háttérben Viktorka elvbarátaival kuncog. Valahol ők indították el ezt a közbeszédet. Mert a parlament sem különb sokszor az árpádsávos,bőrfejű,tetovált kétlábon járó állatoknál.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását