2024. május 15. - Zsófia, Szonja

15 évet kapott az anyagyilkos

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte első fokon 15 év fegyházbüntetésre a 33 éves, gávavencsellői Sikorszki Sándort a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Bálint Tibor vezette tanácsa szerdán. A rendszeresen italozó fiatale
2007. október 24. szerda 19:15 - Hírextra

A fiatalember ezután a konyhában ismét megütötte, a mellére ugrott és megrugdosta a 74. évében járó, nehezen, csak bottal közlekedő édesanyját. Majd ülő helyzetben az ágynak támasztotta, s nekiállt az esti televíziós sorozatokat nézni. Vallomása szerint többször megnézte édesanyját, úgy érezte, alszik, dobog a szíve. Másnap reggel próbálta ébreszteni az idős asszonyt, de csak délben vette észre, hogy nem mozdul, hideg a karja. Ezután értesítette a háziorvost, aki megállapította a halál tényét, s értesítette a rendőrségét.

Az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint az idős asszony halálát az ütésekből származó nagy tömegű bevérzések, mindkét oldalon több borda törése és tüdőelégtelenség okozta, mely elhúzódó haldokolás után következett be.

A vádlott a bíróság előtt is elmondta, hogy bűnösnek érzi magát.

A bíróság egyedüli enyhítő körülményként a feltáró jellegű beismerő vallomást fogadta el. Mivel több mint harminc ütéstől, rúgástól származó sérülést szenvedett az idős asszony, így a férfi tettét különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésként értékelte a bíróság, s a 10-15 év közötti büntetési tétel közül a magasabb, 15 évet ítélte meg, valamint elrendelte a korábban szintén az édesanyja bántalmazásáért kiszabott 9 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

Az ítéletet az ügyész elfogadta, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt az ügyben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását