2024. március 29. - Auguszta

Ugyanazok az ellenségeink

A Fidesz országos választmányának elnöke szerint a magyar nemzet ma is azokkal áll szemben, akikkel fél évszázada. Kövér László a Zala megyei Murakeresztúron, az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezve tartott szónoklatában kijelentette: a jelen
2007. október 22. hétfő 08:04 - Hírextra

"Bár sokunknak hosszan tartó illúziója volt, de az 1989-es rendszerváltoztatás nem ennek a forradalomnak volt a folytatása" - mondta a fideszes politikus.

Megítélése szerint az 1945 utáni nagyhatalmai alkukhoz hasonlóan 1989-ben is alkuk és korlátok tették lehetővé "a kommunista rezsim haszonélvezői és működtetői számára, hogy felelősségre vonás és elszámolás nélkül mentsék át hatalmukat az új, demokratikusnak mondott rendszerbe".

A rendszerváltoztatás utáni három szocialista kormányfőt a Fidesz választmányi elnöke karhatalmistaként, titkos ügynökként és milliárdosként jellemezte.

Kövér László szerint mindez annak a bizonyítéka és szimbóluma, hogy "a ma létező úgynevezett baloldal, miközben igyekszik 1956. október 23-a örökségét is privatizálni, valójában november 4-e becstelen árulásának örököseként nem tudott, mert nem is akart saját múltjával őszintén szembenézni".

Az ország ismét mély erkölcsi, politikai, gazdasági válságba jutott - folytatta a szónok, aki szerint a magyar nemzet ma is azokkal áll szemben, akikkel fél évszázada.

A Fidesz politikusa szerint 1956 forradalma befejezetlen, és mint 1989-ben, a társadalmat ma gyötrő bajok is mind az 1956. november 4-e utáni ellenforradalomban gyökereznek.

1956 forradalmának befejezéséhez, a válság megoldásához széles összefogás kell, amelyhez szükség lesz "az új baloldalt is magába foglaló nemzeti egységhez" - mondta Kövér László, aki szerint Gyurcsány Ferenc és kormánya "cinikusan elárulta" a baloldali eszményeket, a baloldali gondolkodású embereket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását