2024. április 24. - György

Az MDF levele Sólyom Lászlóhoz

Az MDF levélben fordult Sólyom László köztársasági elnökhöz, hogy az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényt ne írja alá, hanem küldje el az Alkotmánybírósághoz normakontrollra.A Magyar Demokrata Fórum szerint az érezhető szakmai és társadalmi el
2007. december 20. csütörtök 10:46 - Hírextra
Egyes rendelkezései sértik a jogbiztonság elvét, a betegek önrendelkezési jogát, valamint a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez való jogot is - olvasható a párt csütörtöki közleményében. Az MDF szerint a hétfőn elfogadott törvény nem garantálja egészségügyi szolgáltatások színvonalának emelkedését, és így nem szolgálja a magyar állampolgárok érdekét sem.

A MDF ezért levélben fordult a köztársasági elnökhöz, hogy éljen a törvények által ráruházott jogosítványaival, és kérjen normakontrollt az Alkotmánybíróságtól, mielőtt aláírná a jogszabályt. A párt attól tart, hogy amennyiben Sólyom László a javaslatot megfontolásra küldi vissza az Országgyűlésnek, a kormánypárti többség az első adandó alkalommal, a hibák korrigálása nélkül fogja a törvényt újra megszavazni - olvasható a közleményben.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását