2024. május 5. - Györgyi

Megújul a városközpont

Összesen 663 millió forintból újulhat meg a jövőben Berettyóújfalu városközpontja, miután az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács pozitív elbírálásban részesítette a város erre irányuló pályázatát - közölte Gyula Ferencné (MSZP), a térség országgyű
2008. december 17. szerda 12:50 - Hírextra
Gyula Ferencné, aki tagja a fejlesztési tanácsnak, elmondta: a nem megyei jogú városok rehabilitációjára kiírt pályázat második eredményhirdetésekor 121 milliárd forint EU-támogatást nyert el nyolc település, Hajdú-Bihar megyéből egyedül Berettyóújfalu került a támogatottak közé.

A város az elmúlt években másfél milliárd forintos kötvénykibocsátással teremtette meg az uniós és hazai pályázati források önrészét, amely ennek a projektnek az esetében 143 millió forint volt. A többi 520 millió forint EU-támogatás - emelte ki.

A várhatóan jövő nyáron induló beruházások részét képezi a város főtere, a Szent István tér rehabilitációja 174 millió forint értékben. A tér díszburkolatot, díszkivilágítást és új utcabútorokat kap, a tűzoltólaktanya elköltözik onnan, egyes részeit lebontják, a többi rendezvényépületté alakul át. A téren található mozit a város előbb visszavásárolja, majd felújítja, a többi épület homlokzatát pedig a tulajdonosokkal partnerségben rehabilitálják, így igazi közösségi teret hoznak létre és új életminőséget teremtenek a hivatalok dolgozóinak és a lakosoknak - hangoztatta Gyula Ferencné.

A projekt keretében további 137 millió forintért felújítják a református templomot, a főtér melletti Kossuth utcán és Kálvin téren a sétányt, 86 parkolóhelyet alakítanak ki, 130 millió forintért pedig a volt megyeháza épülete újul meg - tette hozzá a képviselő.

Gyula Ferencné szólt még a kisebb beruházásokról is, ezek közé tartozik a piac és a strandbejárat előtti terek felújítása. Kiemelte, hogy ezek igazán városias hangulatot adnak majd a korábban "faluvárosnak" is csúfolt településnek, majd megjegyezte: a gimnázium szintén jövő nyári felújításával és a városrehabilitációval megvalósul a 2006-ban meghirdetett választási program.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását