2024. május 22. - Júlia, Rita

Talmácsi győzött

A 125 kcm-esek között versenyző Talmácsi Gábor győzött a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján, Szepangban.
2007. október 21. vasárnap 10:21 - Hírextra

A vb-pontversenyben továbbra is élen álló magyar versenyző ezzel egyről tíz pontra növelte előnyét a november 4-i, valenciai zárófutamra, ugyanis legnagyobb riválisa, egyben csapattársa, a spanyol Hector Faubel harmadik helyen ért célba. Második a japán Tomojosi Kojama lett.

A Faubel mögül második helyről indult Talmácsinak nem sikerült igazán jól a rajt, hiszen csak harmadikként dőlt rá az első kanyarra, ugyanakkor a nyitókör végén már első helyen haladt. Az Apriliával versenyző magyar klasszis ezt követően hihetetlen tempóban motorozott, az élbolyból senki nem tudta követni őt, így a 19 körös verseny felénél már 5 másodperc volt az előnye.

Amíg Talmácsi magányosan rótta a köröket, addig "hátul" öldöklő küzdelem folyt, amely a magyar motoros számára sem volt elhanyagolható, hiszen alaposan kivette a részét belőle nagy riválisa, Faubel. A spanyol versenyzőt Talmácsi után előbb Pasini, majd Corsi, végül Olive is megelőzte, ekkor úgy tűnt, Talmácsi már-már behozhatatlannak tetsző előnyt szerezhet a zárófutamra, ha Faubel tovább esik vissza, azonban csapattársa összeszedte magát. Faubelnek mindhárom vetélytársát sikerült visszaelőznie, ugyanakkor Kojama elé került, így harmadik helyen haladt át a célvonalon.

Talmácsi tízpontos előnye azt jelenti, hogy a magyar motorosnak már a harmadik hely is biztosan világbajnoki címet ér a két hét múlva rendezendő valenciai zárófutamon.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását