2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Korhatár fölött voltak a kínai tornászkislányok

Az olimpiai szerepléshez elég idősek voltak a kínai tornásznők, így a házigazdák megtarthatják pekingi aranyérmeiket - döntött a sportág nemzetközi szövetsége (FIG).
2008. október 1. szerda 13:07 - Hírextra
Az öthetes vizsgálat során a FIG bekérte a gyanús Ho Ko-hszin (He Kexin), Csiang Jü-jüan (Jiang Yuyuan) és Jang Ji-lin (Yang Yilin) útlevelét, személyi igazolványát, születési anyakönyvi kivonatát vagy népesség nyilvántartásban szerepelő papírjait. Ezek szerint valamennyien idén betöltik vagy már betöltötték a minimálisan előírt 16. életévüket.

A nagy rivális amerikaiak bejelentése nyomán indult vizsgálat, mert a felemáskorláton is diadalmaskodó Ho, valamint Csiang és Jang - más születési adatokkal szerepelt a játékokon, mint egy korábbi viadalon, és ezért szerintük feltételezhető volt, hogy 2008-ban még nem töltötték vagy nem töltik be a 16. életévüket.

A kínaiak ellen még egy eljárás folyamatban van: a 2000-es játékokon harmadik helyen záró női együttes versenyzőinél is életkorvizsgálatot végez a FIG.A Sydneyben bronzérmes kínai csapatban Jang Jün (Yang Yun) és Tung Fang-hsziao (Dong Fangxiao) korával kapcsolatban merültek fel kétségek.

Jang a hivatalos lista szerint 1984. december 2-án született, ám a kínai televíziónak tavaly adott nyilatkozatában azt mondta: 14 éves volt a 2000-es olimpia idején. Tung a papírok alapján 1983. január 20-án látta meg a napvilágot, de saját internetes naplójában 1985-ös születési év szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását