2024. május 16. - Mózes, Botond

Nyilatkozat a gárdisták ellen

Második alkalommal tartották meg a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek a Magyar Állandó Ifjúsági Értekezletet (MÁIÉRT) szombaton - idén Komáromban. Az ülésen elfogadtak közösen egy nyilatkozatot, mert szerintük a Magyar Gárda nem a határon túli magyarok
2007. október 21. vasárnap 07:28 - Hírextra
A Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek úgy látják, hogy a Magyar Gárda cselekedetei -amit a határon túli magyarok éredekében tesznek - valójában nem szolgálják a határon túliak érdekeit - mondta Független Hírügynökségnek Loppert Dániel, a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnöke. A vezető emlékeztetett Magyar Gárdás kijelentésere, hogy ha Románia, Szlovákia vagy Szerbia felőli támadás érhetné az országot, akkor a szevezet katonai védelmet nyújtana. Loppert Dániel szerint ez például káros a határon túli magyar fiatalok számára.

A MÁIÉRT tagjai elfogadtak ezért egy nyilatkozatot, amelyben elutasítanak minden olyan szerveződést, amely a határon túli magyarság védelmének nevében, de a határon túli magyar közösségek érdekei ellenében, valójában egyszerű politikai haszonszerzés céljából szélsőséges és idegengyűlölő álláspontot képvisel. A Magyar Gárdát a jogos nemzeti sérelmek orvoslására rossz megoldásnak tartják - derül ki a nyilatkozatból.

A dokumentum szerint kifejezetten káros, ha a környező államokra bárki potenciális katonai ellenségként tekint. A súlyos és indokolt viták rendezése ilyen keretek között nem történhet, azokat az európai emberi jogi egyezmények szellemében, az Európai Unió alapvető értékeire figyelemmel kell megoldani. Emellett elítélik a szomszédos országok azon szervezeteinek működését is, melyek kirekesztő és szélsőséges nézetekeikkel sértik a határon túli magyarságot.

A nyilatkozatot a Fidesz Ifjúsági Tagozata mellett aláírta a Romanániai Magyarok Demokratikus Szövetségénak ifjúsági szervezete, a Vajdasági Magyarok Szövetségének Ifjúsági Fóruma, a Burgenlandi Magyar Népfőiskola, a Magyar Koalíció Pártja Via Nova Ifjúsági Csoport, a Magyar Ifjúsági Közösség és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását