2024. május 3. - Tímea, Irma

Magyarok is felszállnak a Superjumbóval

Magyarok is foglaltak már helyet a Superjumbóra. A világ legnagyobb, pár napja átadott utasszállító repülőgépének próbajáratára egy magyar férfinek sikerült két jegyet vennie internetes árverésen, a turistaosztályra. November elején egy 200 fős magyar cso
2007. október 21. vasárnap 20:01 - Hírextra

Kedves Marianna, a szingapúri légitársaság budapesti képviselője a Független hírügynökségnek elmondta, hogy az AIRBUS A380-as gépének Szingapúr és Sydney közti első, próbajáratára internetes árverésen, az eBay-en lehetett jegyet foglalni, ez sikerült egy magyar férfinek is. Ő - másodmagával - 26-án, Sydneyből repül majd Szingapúrba.

A próbajárat bevételét egyébként jótékonysági célra ajánlja fel a a szingapúri légitársaság: egy szingapúri alapítványnak, két ausztrál gyermekkórháznak és az Orvosok határok nélkül nevű szervezetnek.

Egy november eleji járatra 200 magyarnak foglalt helyet egy cég - turista- és első osztályra vegyesen.
Előbbire egyébként nem kerül többe egy jegy, mint más gépek hasonló útjára, körülbelül 250 ezer forintot kell fizetni. Első osztályon már körülbelül fél milliós különbséggel lehet számolni, két és fél millió forint körül van a jegy, az utasszállító repülőkön egyedinek számító lakosztály díja pedig 3 és millió forint.

Budapestről Sydneybe körülbelül egy nap alatt lehet eljutni Szingapúron keresztül, odáig Malév vagy Lufthansa járattal lehet valamilyen európai átszállással elérni és Ázsiában lehet felszállni a Superjumbo-ra.

Az Airbus A380-ason egyébként az ételeket menüből választhatják az utasok és menetközben bármikor igénybe vehetik a svédasztalokat is.

A kétemeletes A380-as legalább 525, de akár több mint 800 utast is tud szállítani. A cégnek kevesebb, mint 200 megrendelése van eddig a gépekre. Ennek több mint kétszeresére van szükség ahhoz, hogy nyereséges legyen a repülők gyártása.



Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását