2024. március 29. - Auguszta

30 millió forintos zsákmány

Csaknem 17 millió forint értékű hamis márkajelzésű bőrmellényt és bőrkabátot, illetve mintegy 14 millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát foglaltak le a vámosok szombatra virradó éjszaka Hegyeshalomnál, illetve Hajdú-Bihar megyében.
2007. október 21. vasárnap 07:06 - Hírextra

A vám- és pénzügyőrség mélységi ellenőrzési csoportjának járőrei a hegyeshalmi határátkelőhely kilépő oldalán ellenőriztek egy olasz rendszámú tehergépkocsit, amelyben kartonokban és műanyag táskákban találtak mintegy 300 darab Davidson-Motor E. HD/US 1925 feliratú bőrmellényt és bőrkabátot. Ezeket a sofőr nem ismert el magáénak, és eredetükről nem tudott igazolást bemutatni.

A hamis márkajelzésű ruhákat lefoglalta a vám- és pénzügyőrség, a sofőr ellen pedig áru hamis megjelölése bűncselekményének alapos gyanújával indított eljárást. A tehergépkocsi vezetője vizsgálat előtt azt mondta a vámosoknak, hogy Romániából szállít Olaszországba ruházati termékeket.

A Hajdú-Bihar megyei Nyíradonyban egy házban tartottak házkutatást a vámnyomozók. Az ingatlan területén álló személygépkocsiban 3.500 doboz, az egyik melléképületben pedig további 26 ezer doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak. A tulajdonos a dohányáruk származását, illetve voltát nem tudta igazolni, azt azonban elismerte, hogy ismeretlen személyektől vásárolta az árut.
A vámosok a cigaretta lefoglalása mellett, jövedéki orgazdaság bűntettének gyanújával indítottak eljárást az ingatlan tulajdonosa ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását