2024. április 19. - Emma

Harry Potter iskolaigazgatója meleg

Meleg a Hogwarts varázslóiskola igazgatója, Albus Dumbledore. Az igazgatói "coming out" New Yorkban történt J. K. Rowling felolvasóestjén, pénteken. A Harry Potter meseregény-sorozat brit szerzője a Carnegie Hallban összegyűlt rajongók előtt erősítette me
2007. október 20. szombat 14:19 - Hírextra

Az igazgató beleszeretett Gellert Grindelwaldba és "teljesen összeomlott", amikor kiderült, hogy a fess varázsló a fekete mágia híve. Kénytelen volt megölni szerelmét. Ez Dumbledore "nagy tragédiája" - mondta a szerző.

A bejelentés hatására dermedt csend támadt a teremben, aztán kitört a tapsvihar. Rowling elmondta: ha tudta volna, hogy így fogadják a hírt, akkor már jóval korábban felfedi gondolatait Dumbledore nemi identitásáról.

A rajongói honlapok látogatói körében már nem volt ilyen egyértelműen pozitív a visszhang. Az egyik legnépszerűbb Potter-portálra, a the-leaky-cauldron.org-ra érkezett megegyzések alapján például többek szerint felesleges volt a bejelentés, mások elképzelhetőnek tartják, hogy Rowling visszakozik majd. Sokan azért örültek az új információnak, az egyik olvasó szerint például "ez nagyszerű, azért is, mert tovább árnyalja Dumbledore karakterét, amely már így is nagyon színes. Remélem túlteszi magát a csalódáson és újra szerelmes lesz."

J. K. Rowling egyébként az első dollármilliárdos író. A háromgyermekes anya vagyonát 1,12 milliárd dollárra becsülik (197 milliárd forint). Legújabb kötete, a Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter és a halálos szentek), a varázslótanoncos sorozat hetedik, befejező része lett minden idők legkelendőbb könyve: 24 óra alatt több mint 11 millió példány kelt el belőle Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, amikor júliusban megjelent.

A meseregényekből már öt film is készült. Most írják a hatodik, a Harry Potter és a félvér herceg forgatókönyvét. Rowling a pénteki közönségtalálkozón elmondta, hogy van egy rész a kéziratban, ahol Dumbledore régi szerelmeiről - lányokról - mesél. Rowling áthúzta a szövegrészt és odafirkálta: "Dumbledore meleg."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kaktuszpapa
2007. október 20. 16:11
Hát elég öreg már, de ha meleg, és annyira akarja, hát legyen megint szerelmes...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását