2024. április 25. - Márk

Fidesz: távozzon a pénzügyminiszter!

A fekete- és szürkegazdaság elleni eredményes fellépés adócsökkentést tenne lehetővé - jelentette ki Daróczi Dávid szombaton Röszkén, a kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón. A Fidesz reagálásában közölte: a kormány kezdje magán a hatékony fellépést és
2007. október 20. szombat 20:11 - Hírextra

A kormányzat hatékonyabban kíván fellépni a fekete- és a szürkegazdaság ellen. Ha a gazdaság kifehéredik és többletbevétel jelentkezik az államkasszában, az lehetőséget teremt az adócsökkentésre - fejtette ki Daróczi Dávid a magyar-szerb határátkelőhelyen.

Kifejtette: a szakértők a fekete- és a szürkegazdaság részesedését 3.700 milliárd forintra becsülik. A szóvivő szerint ha ezt csak a felére lehetne csökkenteni, az a személyi jövedelemadó 50 százalékos mérséklését tenné lehetővé.

Nem egyszerűen arról van szó, hogy fel kell lépni a csalók, az ügyeskedők, a mutyizók ellen, ezek az intézkedések azokat is levegőhöz engedik jutni, akik tisztességesen, az adókat és járulékokat befizetve végzik a munkájukat - szögezte le a szóvivő.

Mint elhangzott, a szürkegazdaság elleni harc egyik legfontosabb területe a csempészet elleni fellépés. A politikai akarat mellett ehhez a jogszabályok átalakítására és technikai beszerzésekre is szükség van. Kitért arra, hogy a vám- és pénzügyőrség két röntgenkamiont szerzett be a korábbi három hasonló jármű mellé; a nettó 3,3 millió eurós költség legnagyobb részét a Schengen-alap fedezte.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője a sajtótájékoztatón elmondta: idén eddig 680 ezer karton cigarettát foglaltak le a határátkelőhelyeken és belterületi ellenőrzések során. Az év első kilenc hónapjában 124 kilogramm kábítószert, főként heroint, kokaint és marihuánát találtak a vámosok.

A testület a hamisítványok kiszűrésére is nagy erőket mozgósít. Idén több száz esetben összesen 3 milliárd forint értékű hamis terméket, elsősorban ruhaneműt foglalt le a pénzügyőrség - közölte Sipos Jenő. A szóvivő arról is beszámolt, hogy természetkárosítás miatt 64 esetben indítottak eljárást a vámosok és ehhez kapcsolódóan 220 millió forint értékben foglaltak le árut. Legutóbb négyszáz, Olaszországba tartó madártetemet találtak a pénzügyőrök egy autóbuszban.

"Ha a kormány hatékonyan akar fellépni a feketegazdaság, az ügyeskedők és a mutyizók ellen, kezdje magán: azonnal szabaduljon meg Veres Jánostól, aki egy bizonyítottan adócsaló cég ügyvezető-tulajdonosa volt" - közölte reagálásában Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-vel.

Az ellenzéki párt közleménye szerint felháborító, hogy az az ember irányítja Magyarország pénzügyeit, dönt újabb és újabb, az embereket és a vállalkozásokat sújtó adósarcokról, aki a mai napig nem tudott számot adni 55 millió forint "elcsalt áfáról"

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását