2024. május 2. - Zsigmond

Mindent megpróbált az elnöki pár

Cécilia Sarkozy, akinek Nicolas Sarkozy francia elnöktől való válását csütörtökön jelentették be, a L'Est Républicain című francia vidéki lapnak nyilatkozva kijelentette: volt férjével "mindent megpróbáltak", hogy újra folytassák 2005-ben egyszer már váls
2007. október 19. péntek 17:03 - Hírextra

A terjedelmes interjú pénteken jelent meg a lapban.

Az exfeleség elmondta, ő maga olyan ember, aki szereti a nyugalmat és békességet, férje viszont politikusként mindig a nyilvánosság reflektorfényében állt. "Amikor az ember egy politikushoz megy férjhez, magánélete és közéleti tevékenysége között megszűnik a határ, és ez csak a probléma kezdete".

Vitapontként említette: férje az ő megkérdezése nélkül döntött úgy, hogy ne tanúskodjék az előtt a parlamenti bizottság előtt, amelynek megalakítását az ellenzék azért követelte, hogy kivizsgálja a Líbiában bebörtönzött bolgár ápolónők kiszabadításában játszott szerepét. Cécilia, aki ebből a célból férje megbízásából utazott kétszer is Líbiába, hangsúlyozta, hogy a történetben semmi titkolnivaló nincs.

A házasság válságáról szólva elismerte, hogy 2005-ben "találkozott valakivel és beleszeretetett", majd "távozott" a családi otthonból, "egy évvel ezelőtt pedig hazatért, hogy megpróbáljon valamit újjáépíteni", de ez nem sikerült.

"Ami velem történik, az emberek millióival esik meg: valaki egy napon már nem érzi helyét a párkapcsolatban. Az már nem az élet legfontosabb része, a kapcsolat már nem működik" - jelentette ki az "ex premiere dame", a "volt első hölgy".

"Megpróbáltuk újjáteremteni, újjáépíteni, a családot minden elé helyezni - ezt az újraalakított családot, amelyről minden francia beszélt - de ez már nem volt lehetséges. Mindent megpróbáltunk, mindent megpróbáltam. Egyszerűen nem volt már lehetséges."

Cécilia az "újjáalakított család" kifejezéssel arra utalt, hogy a beiktatás napján közös fotót készítettek férjével, amelyen jelen volt az ő első házasságából született két lány, a férje első házasságából való két fiú, és közös gyermekük, Louis.

Cécilia Maria Sara Isabel Ciganer úgy fogalmazott, hogy húsz éven át - amióta Sarkozyvel megismerkedett - "egy harc, egy küzdelem részese" volt, de "érdekes, lelkesítő pillanatokat is átélt" volt férje mellett. Az elnök keresztnevét a hosszú interjúban csak egyszer említette, de többször megerősítette: úgy érezte, hogy ő maga "már nincs a helyén" ebben a kapcsolatban.

Cécilia és Nicolas Sarkozy 1996-ban kötött házasságot. Az Elysée-palota csütörtökön jelentette be a válásukat, "kölcsönös megegyezés alapján". Közös ügyvédjük, Michele Cahen asszony az Europe 1 rádióban megerősítette, hogy egy bíró kimondta a válást.

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy Louis, a pár tízéves közös gyermeke "anyjánál él majd és nagyon szoros kapcsolatban lesz apjával".

A CSA közvélemény-kutató intézet felmérése szerint, amelyet a Le Parisien című lap pénteki száma közölt, a franciák 79 százaléka úgy nyilatkozott, hogy az elnöki válásnak "nincs vagy alig van" jelentősége a politika szempontjából, 18 százalékuk gondolja az ellenkezőjét.

A megkérdezettek 92 százaléka jelentette ki, hogy az esemény nem változtatja meg az államfőről alkotott véleményét, 4 százalék nyilatkozott úgy, hogy az rontotta Nicolas Sarkozy megítélését, 2 százalék szemében viszont egyenesen javult az államfőről alkotott kép a válás nyomán.

Cécilia Sarkozy a megkérdezettek 50 százaléka szerint "sem pozitív, sem negatív szerepet" nem játszott eddig az elnök mellett, 28 százalék vélekedett úgy, hogy hatása "inkább pozitív", 16 százalék pedig úgy, hogy "inkább negatív" volt.

A felmérést 806 - 18 éves vagy idősebb - személy megkérdezésével csütörtökön készítették, reprezentatív minta alapján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását