2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ezer házas lakópark a laktanyában

Ezer házas lakóparkot alakítanak ki az egykori Damjanich laktanya területén Nyíregyházán - írta pénteki számában a Kelet-Magyarország.
2007. október 19. péntek 09:47 - Hírextra

A katonai létesítmény egykori legénységi körletének és gyengélkedőjének épületeiből 115 bérlakást és egy fittneszcentrumot már ki is alakítottak, egy 70 lakos társasházat, a hozzá tartozó 48 állásos teremgarázzsal pedig október végén adnak át - nyilatkozta a szabolcsi napilapnak a területet megvásárolt helyi Nyír-Komplett Kft. ügyvezető igazgatója, Zsatku László.

A volt laktanyában a lakópark további házait, 1500 gépkocsi parkolót, kereskedelmi-szolgáltató központot, valamint az úthálózatot, csapadékvíz-elvezető rendszert, és a parkokat a cég 2018-ig építi meg.

Nyíregyháza másik két, ugyancsak felszámolt katonai létesítményében, a Báthory laktanyában egymilliárd forintos beruházással Esély centrumot hoztak létre fogyatékkal élő embereknek, míg a Vay Ádám laktanyában 1,2 milliárd forintos költségből most épül tehetséggondozó kollégium, valamint speciális általános- és középiskola.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását