2024. május 29. - Magdolna

Szili ratifikáltatná a Lisszaboni Szerződést

Szili Katalin szerint az öt parlamenti elnök közös levelének lényege, hogy kifejezi meggyőződésüket: a Lisszaboni Szerződés elengedhetetlen feltétele annak, hogy hatékonyabb legyen az unió működése.
2009. április 29. szerda 18:22 - HírExtra
A magyar Országgyűlés elnöke az MTI-nek szerdán elmondta: két hete kapta azt a tiszteletteljes felkérést az unió négy nagy tagállamának parlamenti elnökeitől - Németországtól, Franciaországtól, Olaszországtól és Lengyelországtól - hogy ötödikként a magyar Országgyűlés csatlakozzon kezdeményezésükhöz. Eszerint az elnökök közös nyilatkozatban fordulnak a többi uniós tagország kormányához és parlamentjéhez.

Hozzátette: a közös levélben a parlamenti elnökök kifejezik elkötelezettségüket a Lisszaboni Szerződés mihamarabbi hatályba lépése mellett, és felkérik a ratifikációra azokat az országokat, amelyek ezt eddig még nem tették meg.

Szili Katalin közölte, a levélben a többi 22 tagállam parlamentjének elnökeitől azt kérik, hogy a júniusi európai parlamenti választások előtt kormányukkal együtt - követve a kezdeményező országokat - fejezzék ki elkötelezettségüket az Európai Unió reformja és fejlődése mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását