2024. április 28. - Valéria

Túl nagy az államháztartás hiánya

Az államháztartás hiánya szeptemberben 164,9 milliárd forint volt, amely 35 milliárddal kevesebb, mint amennyivel a pénzügyminiszter korábban kalkulált - jelentette be csütörtökön Tátrai Miklós, a PM államtitkára.
2007. október 18. csütörtök 11:47 - Hírextra
Az államháztartás hiánya szeptemberben 164,9 milliárd forint volt, amely 35 milliárddal kevesebb, mint amennyivel a pénzügyminiszter korábban kalkulált - jelentette be csütörtökön Tátrai Miklós, a PM államtitkára. Ebben a hónapban is többlettel zárták gazdálkodásukat a társadalombiztosításoi alapok és az elkülönített állami pénzalapok.

Az év első 9 hónapjában is a tervezettnél kisebb hiány alakult ki az államháztartásban, 1147,1 milliárd forint, közel 40 milliárddal kevesebb az előzetesen vártnál. Októberben a PM a deficit kismértékű növekedését várja, az 57 milliárd forint többletkiadásnak azonban csupán az az oka, hogy a november eleji ünnepek miatt az esedékes béreket, családi pótlékokat már október végén átutalják a jogosultaknak.

A 2007-es év egészére a PM számításai szerint változatlanul a bruttó hazai termék 6,4 %-a lesz az államháztartás uniós normák szerinti hiánya, vagyis a kormány továbbra is azzal kalkulál, hogy a konvergencia programban korábban megjelölt 6,8 %-nál jóval kisebb lesz a hiány ebben az esztendőben.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását