2024. május 18. - Erik, Alexandra

Pedofilok Belgiumban

A pedofiloktól való félelem Belgiumban oly erőssé vált, hogy immár a közlekedésben is szült korlátozásokat. Október 26-tól ugyanis tilos 12 éven aluli kiskorúaknak kíséret nélkül a Brüsszel és Párizs között közlekedő nagysebességű vasúton utazniuk.
2007. október 18. csütörtök 10:23 - Hírextra

rendelkezést a Thalys International vasúttársaság tette közzé és azt a gyermekek biztonságával magyarázta. Nemcsak a pedofilok és a gyermekrablók ellen próbálnak így védekezni, hanem meg akarják akadályozni a kiskorúak esetleges szökési kísérleteit is.

Korábban az volt a szabály a Thalys szerelvényeken, hogy a 12 éven aluliak csak mindkét szülő engedélyének birtokában utazhattak. Most már csak kísérettel szállhatnak fel a vonatra. Felnőtt helyett lehet kísérő egy idősebb, bár még kiskorú testvér is.

Miután Belgiumban számos pedofil bűntény fordult elő az elmúlt években a marcelline-i rémtől Stacy és Michelle 2006 nyarán történt meggyilkolásáig, a vasúttársaság úgy döntött, hogy a felnőtteknek kell a gyermekek biztonságát garantálni a vonatokon és a pályaudvarokon - magyarázta a cég szóvivője a La Libre Belgique című napilapnak.

Miután az óvintézkedést sok szülő sérelmezi arra hivatkozva, hogy duplán kell a gyermek utazását ezentúl megfizetni - és ez különösen azokat érinti érzékenyen, akiknek a szülei különböző városokban laknak - a Thalys azt tervezi, hogy a kiskorúaknak nyújtott kedvezmény mellett a kísérők is olcsóbban vehetnek jegyet a vonatra. Azt sem zárják ki, hogy "kísérő személyzetet" képez ki a társaság.
A Thalys vonatok Párizs, Brüsszel, Amszterdam és Köln között közlekednek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását