2024. május 3. - Tímea, Irma

Újmohácsi tragédia

Nem ismerte el felelősségét az édesapa a januárban, az újmohácsi révnél történt és két gyermeke halálával végződött tragédiában, melynek első fokú tárgyalása csütörtökön kezdődött a Pécsi Városi Bíróságon.
2007. október 18. csütörtök 10:27 - Hírextra

Nem érzem bűnösnek magam. Mielőtt kiszálltam az autóból, leállítottam a motort, a váltót sebességbe tettem, a kéziféket behúztam - mondta a 41 éves, hercegszántói G. Tamás, akivel szemben az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat. Ha bűnössége bebizonyosodik, egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A férfi azt állította, az autót tizenegy hónappal a baleset előtt vizsgáztatták. Akkor és később, sőt, még a tragédiát megelőző napokban sem tűnt fel, hogy a fékkel valami probléma lenne.
Makkai Lajos bíró csütörtökön a vádlott mellett tanúkat és szakértőket hallgatott meg, majd a tárgyalást elnapolta.

A vádirat szerint az újmohácsi révnél január 3-án reggel történt a tragédia. A háromajtós személyautóval közlekedő család késve érkezett a révhez. A járművet vezető apa úgy futott el jegyet váltani, hogy a motort nem állította le, a sebességváltót üres állásban hagyta, és nem húzta be a kéziféket. Az anya pedig a kocsi csomagtartójához ment.

Az autó ekkor elindult, a komphoz vezető lejtőn felgyorsult, majd a hátsó ülésen utazó három és ötéves kisfiúval a hajó mellett a vízbe esett. A szülők a kocsi után futottak, a vízbe ugrottak, de az autó egy percen belül elsüllyedt, a gyermekeket már nem tudták kimenteni.

A rendőrségi vizsgálat megállapította: bár az apa nem használta a kéziféket, az amúgy sem volt üzemképes. Pedig a megfelelő állapotú, behúzott kézifék megakadályozhatta volna a balesetet.
A szakértői vélemény nem valószínűsítette azt a feltevést, hogy a kéziféket a gyerekek engedték volna ki.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását