2024. május 21. - Konstantin

Megfeddték a zászlóatyát

Püspöki elmarasztalást kapott Csuka Tamás, Vác-alsóváros lelkipásztora a Magyar Gárda Budai Várban tartott rendezvényén való szerepléséért - ezt maga Szabó István, az elmarasztalást megfogalmazó dunamelléki református püspök közölte.
2007. október 18. csütörtök 22:18 - Hírextra
A reformárus egyház internetes honlapján közreadott nyilatkozatában a püspök beszámolt arról, hogy "felhívta a református lelkész figyelmét arra, hogy igyekezzen az evangélium szellemében végezni lelkipásztori hivatását".

A lelkész tévedését belátta, fellépését a Magyar Gárda rendezvényén szerencsétlennek tartja, és ha valakit sértett volna, attól bocsánatot kér - tette hozzá Szabó István.

A püspök - aki közleménye szerint az ügyet a maga részéről lezártnak tekinti - és a lelkész levélben és személyes beszélgetésben is tisztázták, hogy "a református hitelvekkel összeegyeztethetetlen volt az árpádsávos lobogónak félelemkeltő funkciót tulajdonítani", és ezért a zászlóért imádkozni.

Szabó István szerint "miután a keresztyén ember nem mások félelméből merít bátorságot, hanem Jézus Krisztusnak kegyelméből", a református egyház minden szolgálattevőjét és tagját erre a lelkületre buzdítja.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását