2024. április 26. - Ervin

Magyar filmek Németországban

Magyar alkotásokat is láthat a közönség a wiesbadeni animációs hétvégén és a vilniusi filmfesztivál programjában - tájékoztatott a Magyar Filmunió. A németországi Wiesbadenben kilencedik alkalommal megrendezendő animációs hétvégén három magyar alkotást ve
2007. október 18. csütörtök 17:58 - Hírextra

Szilágyi Varga Zoltán Jegyzőkönyv - Mansfeld Péter emlékére című munkáját az animáció gyöngyszemeiből összeállított nemzetközi válogatásba hívták meg a német szervezők - közölte Papp Csaba Zoltán.

Hozzátette: Ducki Tomek Életvonal és Bánóczki Tibor Tejfogak című - a londoni filmfőiskolán készített - vizsgafilmjét a legfiatalabb generáció munkái között mutatják be a csütörtökön kezdődő németországi seregszemlén.

A Vilniusban megrendezendő animációs mustrán október 25. és 28. között nyolc magyar film mutatkozik be.

A litván főváros nagyszabású nemzetközi fesztiválján a Kecskemétfilm öt alkotással képviselteti magát: A világlátott egérke című sorozat új epizódja, a Vonaton ringatózva (Nagy Lajos - Szilágyi Varga Zoltán) mellett, látható lesz a Gyöngyvirág Palkó (Horváth Mária), A víz tündére (Nagy Lajos) a Magyar népmesék sorozatból, valamint Ulrich Gábor két munkája, a Ssshottt! és a Desdemona Break.

Cakó Ferenc Hé, S.O.S. című gyurma-animációja, Sarosácz Iván diplomafilmje, a Kovács úr és Hegedűs 2 László Mozzzart című alkotása is bemutatkozik a vilniusi animációs filmfesztiválon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását