2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fórum a hálózati infrastruktúrafejlesztésről

Csak akkor fejlődhet eredményesen a megye, s a Dél-dunántúli Régió, ha az önkormányzatok vezetői hosszú távra gondolkodnak és összefognak - hangsúlyozta a somogyi közgyűlés elnöke csütörtökön Kaposváron.
2007. október 18. csütörtök 17:54 - Hírextra


Gelencsér Attila az Intelligens somogyi települések elnevezésű fórumon mondott bevezetőjében kiemelte: át kell értékelni az együttműködés formáit és lehetőségeit. Ehhez kíván segítséget nyújtani a megyei közgyűlés, a Kaposvári Egyetem és a Kaposi Mór Oktató Kórház által közösen létrehozott kht., amely információval látja el az önkormányzatokat, a civil szférát és a gazdasági élet szereplőit - tette hozzá.

A kht. ügyvezetője ugyancsak az összefogás szükségességére hívta fel a figyelmet. Csak az a megye juthat gazdasági előnyhöz, amelynek vezetői képesek a hatékony együttműködésre - mutatott rá Simor Adrien a társaság által szervezett első fórumon, amelyen a hálózati infrastruktúrafejlesztéshez kaptak gyakorlati tanácsokat, ötleteket az önkormányzatok.

Simor Adrien példaként említette a digitális interaktív kábeltelevízió hasznosításában rejlő lehetőségeket a kistérségi közigazgatásban. Ez nem csak az önkormányzatok működését segítő költséghatékony eszközök egyike lehet, de teret biztosíthat az adott térség valamennyi szereplője számára - mondta. Megoldást kínál továbbá a közigazgatási reform decentralizációs törekvéseire is azzal, hogy ezt a folyamatot "házhoz szállítja" - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását