2024. április 20. - Tivadar

Irány a csúcs

"Korábban csak hittem, most már tudom, hogy meg tudjuk mászni a Mount Everestet" - mondta az MTI-nek Klein Dávid hegymászó, aki Várkonyi Lászlóval ismét a hegy oxigénpalack nélküli megmászására készül. A két hegymászó 2008 tavaszán indul útnak.
2007. október 18. csütörtök 15:34 - Hírextra

Klein Dávid és Várkonyi László a tavalyi sikertelen Mount Everest csúcstámadás után egészen mostanáig azt tervezte, hogy kis pihenőt követően a 8586 méter magas Kanchendzönga csúcsát hódítja meg. Klein Dávidban szeptemberben fogalmazódott meg, miközben a Mont Blancon járt, hogy mi lenne, ha újra a Föld legmagasabb csúcsára mennének. Várkonyi Lászlót nem sokáig kellett győzködnie, így a két hegymászó ismét a hegy úgynevezett "tiszta" vagyis oxigénpalack nélküli megmászására készül. Tavaly 8600 méterig jutottak.

"Nem vált mániánkká a Mount Everest meghódítása, de a kötődést, az elkötelezettséget, talán megszállottságot kár lenne tagadni. Gyakorlati szempontból úgy érezzük, jelenlegi tapasztalatainkkal felvértezve jobb esélyeink vannak a Mount Everesten, mint amilyenek a Kanchendzöngán lennének, ami egyébként a harmadik legmagasabb hegycsúcs a világon" - mondta Klein Dávid.
A magyar hegymászók 2008 március közepén indulnak, a csúcsot a tibeti oldalról közelítik meg, akárcsak tavaly. Szeretnék megelőzni a kínaiakat, akik azt tervezik, hogy az olimpiai lángot feljuttatják a hegy csúcsára, amihez feltételezhetően a magashegyi teherhordók egész hadát veszik majd igénybe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását