2024. május 3. - Tímea, Irma

Egy csók és más semmi

Századik alkalommal adják elő az Egy csók és más semmi című darabot, Eisemann Mihály, Halász Imre és Békeffi István zenés komédiáját október 27-én, szombaton a Vígszínházban - közölte Czobor Margit művészeti titkár.
2007. október 18. csütörtök 18:55 - Hírextra


Czobor Margit elmondta, hogy a Hegedűs D. Géza rendezte darab jubileumi előadására meglepetéssel is készül a színház, konkrétumokat azonban nem árult el.

Mint felidézte, a darabot 2002. december 30-án mutatta be a teátrum. Az Eisemann-klasszikust Eszenyi Enikő, Börcsök Enikő, Kern András, Kamarás Iván, Reviczky Gábor és Bárdy György főszereplésével láthatják a nézők.

A művészeti titkár tájékoztatása szerint a premier szereposztásához képest két változás történt: Oroszlán Szonjától Péter Kata vette át Teca szerepét, Lajos András mellett pedig Juhász Istvánt is láthatja a közönség Vrabecz szerepében.

A darab Sáfrány ügyvédről szól, akinek az ügyfelei főleg tehetős asszonyok, s vagy válni akarnak, vagy pont ellenkezőleg, nem akarnak válni. Egy nap felkeresi a fiatal és csinos Annie, akinek az "ügye egészen elképesztő", a bizonyítékok különös válópert sejtetnek - olvasható az előadásról szóló ismertetőben.

Sáfrányéknál a háziak magánélete is viharos: cselédjüknek kisbabája született, de az apa kilétét a lány nem hajlandó elárulni. Az ügyvéd faggatását egyre nehezebben tűri, ezért a telefonkönyvben keres apajelöltet, mindez pedig bonyodalmakhoz vezet.

A Vígszínház produkciójának díszletét Horesnyi Balázs, a jelmezt Jánoskúti Márta készítette, az előadás koreográfusa Geszler György.

A darabból 1940-ben film készült Ráthonyi Ákos rendezésében, a főbb szerepeket Jávor Pál, Tolnay Klári és Rajnai Gábor alakította.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását