2024. április 19. - Emma

Zsíroskenyeret ebédeltek a képviselők

A szegénység világnapja alkalmából október 17-én az Országházban rendeztek vitanapot az ENSZ Millenniumi Fejlesztési Céljairól. A rendezvényen részt vettek országgyűlési képviselők, kormányzati szervek munkatársai, a tudományos élet képviselői, valamint o
2007. október 17. szerda 15:24 - Hírextra
Az Európai Unióhoz 2004 óta csatlakozott 12 tagállamban hasonló parlamenti vitanapokat rendeznek, a mai napon éppen Litvániában, Lengyelországban és Szlovéniában. Az újonnan csatlakozott tucatnyi ország hozzájárulása a nemzetközi fejlesztési projektekhez 2010-re eléri az egy milliárd eurót. Jellemzően olyan országokról van szó, melyek — hazánkhoz hasonlóan — korábban részesültek hasonló segélyekből, most azonban donorként részt vállalhatnak az ENSZ fejlesztési céljainak elérésében.

A szervező Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület (KÖVET) a szegénység problémájára külön szeretné felhívni a figyelmet azáltal is, hogy a vitanapot követően a szokásostól eltérően zsíros kenyeret és csapvizet szolgál fel ebédre a honatyák és a vitanap többi neves résztvevője részére. Az így megtakarított összeget egy humanitárius feladatokkal foglalkozó civil szervezet részére fogják átutalni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását