2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tandíjellenes tüntetés

Az időjárás függvényében legalább 500, maximum 5 ezer résztvevőt vár a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a szerdai tandíjellenes tüntetésre Budapesten.
2007. október 17. szerda 10:59 - Hírextra
A hallgatói szervezet körülbelül két hete adta át az alternatív tandíjra vonatkozó javaslatait Manherz Károlynak, az oktatási tárca szakállamtitkárának. Elképzeléseik szerint az államilag finanszírozott képzésben résztvevő hallgatók csak a nem teljesített kreditek után fizetnének, a hallgatói normatíva 3-5 százalékát az alap-, illetve 4-6 százalékát a mesterképzésben. Az így befolyt pénz 30-60 százalékát ösztöndíjak kifizetésére kellene fordítani, a HÖOK szerint.

A diákok érdekképviselete szerda délig vár választ a felvetéseire a szaktárcától. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) sajtóosztályán közölték: déli 12-kor nyilatkozatot tesznek közzé az alternatív tandíjjal kapcsolatban, a Felsőoktatási Kerekasztal csütörtök délutáni ülésén pedig részletesen is megtárgyalják a tervezetet, a HÖOK elnöke illetve Hiller István oktatási miniszter részvételével.

A diákok este hét órától gyülekeznek a Margit híd budai hídfőjénél, ahonnan fáklyákkal vonulnak át az oktatási tárca Szalay utcai épülete elé a Margit-híd - Széchenyi rakpart - Markó utca - Honvéd utca - Szalay utca útvonalon. Itt a HÖOK elnöke és Maszlavér Gábor, a HÖOK Budapesti Regionális Szövetségének elnöke mond beszédet. A szaktárca tájékoztatása szerint a minisztérium munkatársai közül senki sem lesz ott a megmozduláson - közölte Miskolci Norbert.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását