2024. április 25. - Márk

Menthető az egyezmény

Az Egyesült Államok szerint megmenthető az amerikai-indiai atomenergia-egyezmény, melynek végrehajtása az indiai nacionalisták és kommunisták ellenállása miatt kétségessé vált - mondta a Fehér Ház szóvivője szerda hajnalban.
2007. október 17. szerda 09:05 - Hírextra
Az egyezmény szerint Washington nukleáris technológiát ad át Indiának, ezzel erős, atomfegyverrel rendelkező szövetségesre tesz szert Ázsiában. Az indiai kommunisták és nacionalisták viszont attól tartanak, hogy a megállapodás csökkenti Delhi függetlenségét, ezért mereven elutasítják a megegyezést Washingtonnal.

Az indiai miniszterelnök kedden bejelentette, hogy a kormányában nélkülözhetetlen Indiai Kommunista Párt heves ellenállása miatt meghiúsulhat az Egyesült Államokkal kötött atomenergia-egyezmény. Manmohan Szingh erről telefonon tájékoztatta George Bush amerikai elnököt is.

India eddig bizalmatlan volt az Egyesült Államok ázsiai politikájával szemben, mivel Washington Pakisztánt, India fő riválisát támogatta a térségben. Az atomenergia-egyezményt és ezzel a két ország közeledését Nagy Britannia, Franciaország és Németország is támogatja.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását