2024. május 9. - Gergely

Lehet nevezni a Filmszemlére

November 20-ig lehet nevezni a 39. Magyar Filmszemlére játékfilm, kisjátékfilm, kísérleti film, nem fikciós film és TV-film kategóriában; a szemletanács elnöke az idén Herendi Gábor filmrendező lesz - tájékoztatta a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) sze
2007. október 17. szerda 19:41 - Hírextra

A 2008. január 29-én kezdődő mustrára minden kategóriában két évnél nem régebbi, a magyar filmszemlére még nem nevezett, illetve nem előzsűrizett magyar filmet küldhetnek be az alkotók - közölte Oláh Katalin, az MMK sajtófőnöke.

Mint hozzátette, a rövid fikciós és a kísérleti munkákat kisjátékfilm és kísérleti film kategóriákban lehet nevezni, a nem fikciós filmeket pedig tudományos-ismeretterjesztő filmek, szociográfiai, néprajzi és antropológiai film, történelmi dokumentumfilm, portréfilm, riport- és interjúfilm, valamint kísérleti és egyéb dokumentumfilm műfajba sorolhatják be a pályázók.

Egy alkotó a nem fikciós alkotások, a kisjátékfilmek, illetve a kísérleti munkák kategóriájában legfeljebb két-két filmmel nevezhet, de versenybe csak egy film kerülhet - mutatott rá a sajtófőnök.
Oláh Katalin kitért arra, hogy az egész estés játékfilmeket a versenyszekcióban és a bemutató szekcióban vetítik. Arról, hogy egy alkotás bekerül-e a versenyszekcióba, illetve bemutatható-e a szemlén, előzsűri dönt.

Közlése szerint a 39. Magyar Filmszemle tanácsának elnöke Herendi Gábor filmrendező lesz, a grémium tagjai: Kocsis Tibor és Molnár György filmrendező, Sellő Hajnal filmvágó, Székely Orsolya rendező-producer, Tóth Erzsébet, az MMK főtitkára, Veressné Kozma Ilona, a szervező bizottság elnöke, Garami Gábor producer, és Hermann Krisztina, a Magyar Filmművészek Szövetségének ügyvezető titkára.

A február 5-ig tartó filmünnep műsora versenyprogramból, bemutató programból, információs vetítésekből, továbbá számos kiegészítő programból áll.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását