2024. május 17. - Paszkál

Forma-1 végállomás

Vasárnap az interlagosi pályán rendezik a Forma-1-es világbajnokság idei utolsó futamát, a Brazil Nagydíjat. A végső sikerre még három pilóta esélyes: Lewis Hamilton és Fernando Alonso a McLaren-istállóból, valamint Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője.
2007. október 17. szerda 10:33 - Hírextra

A brit újonc Hamilton, aki négy ponttal előzi meg a vb-címvédő spanyolt és további hárommal finn riválisát, elképesztő sorozatot produkált ebben az idényben: négy alkalommal intették le elsőként, ötször volt második és háromszor léphetett fel a dobogó harmadik fokára. Ha Interlagosban is nyer, vagy legalább a második helyen végez, akkor mindenképpen elviszi a pálmát. Természetesen több lehetőség is adódik számára - hasonlókkal ellenfelei is rendelkeznek -, ám az biztosra vehető, hogy hatalmas, érdekfeszítő csata várható a brazil GP-n.

A McLaren két sztárja között rendkívül feszült a viszony: olyannyira, hogy a spanyolok külön megfigyelőt kértek a nemzetközi szövetségtől, aki folyamatosan ellenőrizné, nem manipulálják-e a wokingi istálló szerelői Alonso autóját. A pilóták, ha módjuk nyílt rá, alaposan befűtöttek a másiknak - szavakkal és olykor tettekkel is -, így azután még az is előfordulhat, hogy nevető harmadikként Ra:ikkönen kerül ki győztesen a harcból.

"A pálya új számomra, de remélem, megszerzem a szükséges pontokat. A megérkezésem után az lesz az első dolgom, hogy az aszfalt minden centiméterét áttanulmányozzam. Az idén gyönyörű eredményeket értem el a csapatommal, remélem, Interlagosban sem lesz másképp" - mondta Hamilton.

"Rajtam nem fog múlni, ami tőlem telik, megteszem. A pálya hallatlanul gyors. Nagyon szép emlékek fűznek a brazil viadalhoz: tavalyelőtt Interlagosban nyertem először világbajnokságot és egy éve másodszor is itt ünnepelhettem" - fogalmazott Alonso.

"Egy kis szerencsével én is lehetek a befutó" - így Räikkönen.

Az 1973-ban épült pálya hossza 4,309 km, a viadal 71 körös (305,909 km) és az elérhető legnagyobb sebesség 325 km/ó. A pilóták dolgát 13 kanyar nehezíti; az elsőt a legendás Ayrton Sennáról nevezték el, az utolsó pedig stílszerűen a "Café" nevet kapta.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását