2024. április 26. - Ervin

A Levegő Munkacsoport csalódott

A Levegő Munkacsoport nyílt levélben emlékeztette Fodor Gábort a kormánypártok idén júliusban elfogadott koalíciós megállapodására, amely kitér a költségvetés és adórendszer környezetvédelmi szempontok szerinti kiigazítására.
2007. október 17. szerda 07:48 - Hírextra
A zöld adóreform lényege, hogy a természeti erőforrásokat terhelő adók úgy nőnek, hogy eközben az élőmunka terhei csökkennek. A 2008. évi költségvetési törvényjavaslat és az adótörvények azonban összességében éppen ezzel ellenkező irányba mutatnak - áll a levélben.

A Levegő Munkacsoport szerint a kedvezőtlen folyamatok az utóbbi időben felgyorsultak. Különösen tetten érhető ez a közlekedés területén, ahol a legsúlyosabban szennyező közlekedési módok ára reálértéken számolva folyamatosan csökken, miközben a környezetbarátnak számító tömegközlekedés árai az inflációt jóval meghaladó mértékben növekednek.

A civil szervezet utal arra, hogy az év első kilenc hónapjában a tömegközlekedés árai 14,9 százalékkal, és ezen belül a vasúti személyszállításé 41,2 százalékkal ugrottak meg - áll a levélben.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását