2024. május 3. - Tímea, Irma

A gyakori szex jót tesz a spermák minőségének

A korábbi tévhitekkel ellentétben a legújabb kutatások szerint a gyakori szex javíthatja a spermák minőségét. A termékenységi problémákkal küzdő pároknak eddig azt a tanácsot adták, hogy a tervezett fogantatás előtt tartózkodjanak egy ideig a szextől, mer
2007. október 17. szerda 21:10 - Hírextra

Ausztrál kutatók azonban arra a megállapításra jutottak, ha a spermiumok minőségével, életképességével van a gond, célravezetőbb éppen az ellenkezőjét tenni, és intenzívebb nemi életet élni - olvasható a BBC honlapján.

A tudósok 42 olyan férfin végeztek kísérletet, akinek a spermája a mikroszkópos vizsgálatok szerint a normálistól eltérő formájú volt. Azt találták, hogy a napi rendszerességű szex mellett - öt férfi kivételével - valamennyi résztvevő esetében javult a spermiumok genetikai minősége, míg a többnapos önmegtartóztatás nem eredményezett ilyen hatást.

A brit termékenységi társaság vezetője szerint a szextől való tartózkodás csak mennyiségi, nem pedig minőségi javulást idéz elő. A gyermeket tervező pároknak ezért alapvetően azt javasolja, hogy 2-3 napos szünetekkel legyenek együtt, míg ha a férfinak minőségi gondjai vannak a spermáival, ajánlatos még gyakrabban próbálkozni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását