2024. április 18. - Andrea, Ilma

Zeffer újra színpadon

Közel másfél évi kényszerpihenő után, súlyos betegségből felépülve jövő szombaton ismét színpadra lép a Petőfi Csarnokban Zeffer András (Zefi) énekes, billentyűs és zeneszerző, a RockBanddel.
2007. október 16. kedd 11:22 - Hírextra

Akut leukémia támadta meg szervezetét. Erős gyógyulni akarással, kitűnő orvosának segítségével állt talpra - mindenképpen a csodával határos módon - mondta el az MTI munkatársának.

"Egész betegségem alatt mindig azt a pillanatot vártam, hogy mikor léphetek ismét a színpadra. A színpad iránti vágyakozás határtalan volt bennem. Vissza akartam térni a nyüzsgésbe, az életbe".
Amikor 2006. júliusában kórházba került, az orvosok négy napot jósoltak neki. "Gondoltam: lesz az több is, mint négy nap" - idézte fel a történteket. Kemoterápiás kezeléssel, csontvelő-őssejt átültetéssel gyógyították meg.

András mindezt részletesen leírta a www.rockband.hu portálon olvasható internetes naplójában.
Kórházba kerülésekor szétengedte az együttest. Nem lehet másfél évig zenekari tagságot szüneteltetni, ez komoly megélhetési problémát jelentett volna régi zenésztársainak. Örül neki, hogy megtalálták a helyüket - jelentette ki.

"A RockBandet felújítottam, új zenésztársakkal vágok neki a következő tíz évnek. Vámos Zsolt és Kozma Tamás gitározik, Lőrincz Viktor basszusgitározik, billentyűs hangszereken Mészáros Péter játszik, mert gyakran csak énekelek. Borbély Zsolt dobos a Nox együttestől igazolt át. Mindannyian szeretik ezt a dallamos rockzenét, a glam-metált, amit évtizedek óta képviselek" - magyarázza Zefi, aki példaképei között a brit Whitesnakeet, az amerikai Journeyt és a Totót említi.

"A műsor gerincét a saját számok adják, de régi, P.Mobilos dalaimból is játszani fogunk. Most készült el egy új dalunk, a címe Kötéltánc. A szöveget Csiga Sándor barátom írta, mint a cím sejteti, hogy benne van az egész elmúlt évem". Ez maxi CD-n jelenik meg, a koncertet kiadjuk DVD-n, jövőre megjelenik az új RockBand album" - sorolta.

A régi együttessel öt lemez jelent meg. A legutolsó volt az Unplugged, amelyen a saját dalok mellett a P-Mobiltól, és a Piramistól játszottak feldolgozásokat vonósnégyessel. A vonósnégyes - az Echo Quartet - ott lesz a mostani koncerten is.

Zeffer András a jövőben kevesebb, de látványosabb, évi 40 koncertet tervez, nagyobb technikával, nagyobb színpaddal. Napi 5-6 órás próbákkal, komoly kampánnyal készülnek az október végi koncertre. Zefi meghívta Tunyogi Pétert, Nagy Ferót, Vikidál Gyulát és Takáts Tamást is. Mindegyikük közeli barátja, a tavaly novemberi segélykoncerten is ott voltak. (Tavaly november 5-én a Petőfi Csarnokban több együttes adott jótékonysági koncertet Zeffer András felgyógyulásának segítésére.)
Zeffer szerzőként, zenészként 22 lemezen működött közre három együttesével. Volt olyan Mobil-aranylemez, amiből 100 ezer példány fogyott. Az elmúlt 30 évben szerzőként, zenészként közel egymillió lemezét adták el.

A mostani koncertet: "Zeffer András és a RockBand, a legenda visszatér.." címen hirdetik. Meséli: júliusban Szigethalmon egy koncerten két számot játszott, s kétezer ember skandálta: Isten hozott. "Érdemes volt megélni" - teszi hozzá meghatottan.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását