2024. április 30. - Katalin, Kitti

Drága a válás

Havi 800 ezer rubel - mintegy 3,2 millió forint - tartásdíjat kapott négy évre, a közös gyermek nagykorúságáig terjedő időre előre és egy összegben Anna Hacsaturova elvált férjétől, a legnagyobb orosz biztosítótársaság fejétől, utólag mégis mintegy 100 mi
2007. október 16. kedd 11:25 - Hírextra

Moszkvában a legszegényebbek havi mintegy 6000, de még a jómódúak is úgy 70 ezer rubel jövedelemmel bírnak, így az igényelt havi 800 ezer nem kevés, hát még egyben, a négy évi összeg ugyanis 1,7 millió dollárra rúg. (1 rubel = kb. 7 forint.)

Az asszony ügyvédje szerint a követelést arra alapozták, hogy a válást kezdeményező férj éves jövedelme 42,431 millió rubel volt.

Hacsaturov úr először elzárkózott, később azonban ajánlatott tett a közös megegyezésre, s a követeltnél valamivel - nem tudni mennyivel - nagyobb összeget ajánlott fel. A közös megegyezés aláírása utáni napon ki is mondták a válást.

Anna asszonynak azonban utólag eszébe jutott: kár volt, hogy hagyta kiszúrni a szemét ilyen piti összeggel, s tulajdonképpen jár neki a férje által eladott Városi Jelzálog Bank (GIB) árának fele, vagyis további 100 millió dollár, amelyet most peres úton szándékozik követelni azzal, hogy a közös megegyezésről szóló megállapodást kényszer hatására írta alá.

Hacsaturov vagyona tulajdonképpen csak az utóbbi időben vált ismertté, de a Forbes magazin orosz kiadása 1,3 milliárd dollárra becsüli értékét, vagyis a rongyos 100 millió nem vágja a földhöz a férfit.
A hölgy kilátásai nem feltétlenül rózsásak, ha ugyanis a cégek férje nevén vannak - vagy voltak - akkor akár az egész vagyon felére is igényt tarthat, de ha off-shore vállalatokról van szó, előbb be kell bizonyítania, hogy ő is résztulajdonos. Ráadásul mindkét esetben csak akkor juthat további pénzhez, ha kiderül, hogy a közös megegyezésről szóló papír valamilyen okból jogilag érvénytelen. Ha ugyanis nem az, akkor Hacsaturova kénytelen lesz a gyerekkel együtt négy évig megélni valahogy alig kétmillió dollárból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását