2024. május 3. - Tímea, Irma

Veszélyben a beruházások

Veszélybe került a kazinbarcikai BorsodChem Zrt. 220 millió eurós új műanyagüzemének építése - írta az Észak-Magyarország.
2007. október 16. kedd 10:13 - Hírextra

rendkívül magas ipari áramárak és az energiapiaci szabályozás bizonytalanságai miatt válhat gazdaságtalanná ez a beruházás, csakúgy mint a leendő műanyagüzemre épülő 1,1 milliárd eurós beruházás is - nyilatkozta Kay Gugler, a BorsodChem vezérigazgatója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapnak.

A szakember megemlítette: az uniós átlagnál jóval magasabbak a belföldi ipari áramárak, a piacnyitás pedig 30-40 százalékos drágulással is járhat. Emiatt hatalmas versenyhátrányba kerülhetnek az ipari fogyasztók.

Az újság verziója szerint nagyberuházások állhatnak le, iparágak válhatnak veszteségessé, további öt nagy hazai társaság - a Motim Zrt., a Duna-Dráva Cement Zrt., a Nitrogénmuvek Zrt., a Dunapack Zrt. és az ISD Dunaferr Zrt. - tervezett projektje is kérdésessé válhat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását