2024. április 23. - Béla

Ötletelések a pályaudvarról

A Kelenföldi pályaudvar és térsége városrendezési-városépítészeti-környezetkialakítási ötletpályázatra benyújtott pályamunkákat értékelték kedden Budapesten. Az eredményhirdetésen Lakos Imre, a XI. kerület alpolgármestere elmondta, hogy az ötletpályázatot
2007. október 16. kedd 14:22 - Hírextra
"Közép-Európa legnagyobb intermodális központja épül fel Kelenföldön, mind költségeiben, mind méreteiben meghaladja például az új kormányzati negyedet" - tette hozzá.

Az eredményhirdetésen az is elhangzott, hogy a díjazottak nem megbízást kapnak terveik megvalósítására, hanem a beruházó megvásárolja terveiket, azokból csak bizonyos elemeket használ föl. Így az első helyezett, a Mű-Hely Zrt. hétmillió forintot kapott, a második ECE PM Budapest Kft. 4,5 milliót és a harmadik Palatium Stúdió Kft. 3,5 millió forintot nyert.

A pályázatot, amelyre 13 pályamű érkezett a Fővárosi Önkormányzat és a XI. kerületi önkormányzat közösen írta ki. A Kelenföldi pályaudvar és környéke teljes átalakulása 8-10 évet vesz majd igénybe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását