2023. április 1. - Hugó

Mellre szívták

Százharmincnégy millió dollár kártérítést kell fizetnie a Wyeth amerikai gyógyszergyárnak három nőnek, akik mellrákban megbetegedtek a változó kor panaszainak kezelését célzó hormonkészítményektől. A három asszony polgári peres eljárást indított a Nevada
2007. október 16. kedd 14:34 - Hírextra
A Wyeth azonnal bejelentette, hogy fellebbeznek a nevadai bíróság hétfői döntése ellen, mondván a kezelések, amelyeket az amerikai egészségügyi hatóságok is jóváhagytak, "biztonságosak és hatékonyak, ha a használati utasítás szerint alkalmazzák őket".

Múlt szerdán az esküdtek úgy ítélték meg, hogy a gyógyszergyár hanyagság és csalás bűnében vétkes. Hétfőn a bíróság elrendelte, hogy a Wyeth fizessen fejenként 43-tól 47 millió dollárig terjedő összegű kártérítést a felpereseknek, amely részben jóvátétel, részben pénzbüntetés.
Zoe Littlepage, a felperesek ügyvédje szerint közel 9000 hasonló panaszt nyújtottak be a bíróságon a Wyeth ellen hormonpótló kezelések miatt.

A hormonpótló kezelést a fejlett országokban az 1960-as évek óta alkalmazzák a menopauza tüneteinek mérséklésére nők millióinál, de esetleges rákkeltő mellékhatását csak 2002-ben tárták fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását