2024. április 24. - György

Sörfotómodellkedés

Az alkoholnak semmi sem állhatja útját. A hagyományos beszerzési helyszínek után a virtuális valóság is komoly tereppé vált. Ha megfelelő helyeken keresgélünk, akkor az interneten barangolva mindent megtudhatunk például mindenki kedvencéről, a sörről.
2008. szeptember 10. szerda 13:58 - Pénzes Dávid
A sörről már sokan írtak sokat, sokan iszák sokat, sokan szeretik a sokat. A kocsmákon és egyetemi búfelejtőkön kívül az internet is megmutatta, van helye a söréletben. A világháló kiváló felületet biztosít a különböző sörrel kapcsolatos okosságok létrejöttének. Vannak köztük egészen tudományos jellegűek, de vannak olyanok is, melyek inkább passzolnak a sörözés hangulatához: jókat lehet röhögni rajtuk. Ezek között szemezgettünk.

Vicc
Szavak, amelyeket nehéz kimondani ittas állapotban:
- Manifesztáció
- Innovatív
- Prejudikáció
Szavak, amelyeket NAGYON nehéz kimondani ittas állapotban:
- Dezoxiribonukleinsav
- Individualizmus
- Cogito ergo sum
- Termékspecifikáció
Szavak, amelyeket LEHETETLEN kimondani ittas állapotban:
- Köszönöm, de inkább nem feküdnék most le veled.
- Nem kérek több italt, köszönöm.
- Sajnálom, de a szőke nagymellű nők nem az én eseteim.
- Jó estét biztos úr, szép esténk van, nemde?
- Á, senki nem szeretné hallani, ahogy énekelek.
Sörvicceket számtalan honlapon meg lehet találni. Persze csak óvatosan! Nehogy kiderüljön a sörviccról is, mint a sörről, hogy rákkeltő. Japán tudósok legalábbis így vélik: ahogy ráöntöttek egy korsó sört az alvó rákra, az felébredt. Szóval csak módjával.

A sörviccek között vannak konzervatívabb oldalak, ahol kellemesen egybegyűjtve találhatjuk meg őket: egy letisztult blog, vagy egy kellemes tematikus viccoldal.  Aztán van egy blog, mely a sör hatásait kívánja demonstrálni, igen komoly tudományos megfigyelésekkel. Remekül mutatja be ugyanis, mi történik akkor ha az alkoholos italból túl sokat viszünk be zsenge szervezetünkbe. Érdemes rápilantani.

A klasszikus kérdések is könnyen hozzáférhetőek: avagy miért jobb a sör a nőknél, illetve a férfiaknál? Amint ezt bebifláztuk érdemes megismerkedni a sörivók hibakereső táblázatával:  felér egy agymosással. Aki pedig elfáradna ezektől jusson eszébe az alaptézis: az ember fáradtan születik és azért él, hogy kipihenje magát.

Látványsör

A legújabb ötlet természetesen őrült amerikai tudósok agyában született meg. A látványra amúgysem csúnya italt mikroszkóp alá csurgatták. http://micro.magnet.fsu.edu/beershots/index.html No, nem valamely tudományos dolgozat elkészítésének céljából, hanem azért hogy fotómodellkedjen.

A világ leghíresebb söreit vette szó szerint górcső alá ez a néhány fantáziadús sörkedvelő. A mikroszkóp alá dugott komlóleveket a Floridai Egyetemen kapták lencsevégre Michael W. Davidson vezetésével a vidám vállalkozók. Az elkészült képeket aztán felpakolták a világhálóra, hogy ott gyönyörködhessen benne minden sörrajongó.



A lelkes sörfényképészek még arra is gondoltak, hogy rendszerbe foglalják alkotásaikat. Így országok szerint kereshetjük ki kedvenc márkánk mikroszkópos képét. Átfogó sörképet adnak harminc ország söreiből. Nem haboztak összegyűjteni 161 fajta sört a világ legkülönbözőbb pontjairól. Többek közt olyan országok nedűit tekinthetjük meg, mint a Dominikai Köztársaság, Jamaica, Dél-Korea, Fülöp-szigetek, Szingapúr, Togo, Trinidad, vagy Tajvan.
természetesen nem hiányoznak a sörnagyhatalmak sem: Németország, Csehország, USA, Nagy-Britannia.



Vigyázzunk tehát. Nem minden sör, ami annak látszik. Ám a legjobb, ha a sörnek látszó tárgyakat is az ajkunkhoz emeljük. Nagy baj nem lehet belőle.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását