2024. április 29. - Péter

Állami "trükköket" orront a Fidesz?

A magyar állam a magyar állampolgárokat rövidíti meg azzal, hogy "jogos járandóságaikkal trükközik" - közölte Szakács Imre (Fidesz) országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón Győrött.
2009. augusztus 12. szerda 12:55 - HírExtra
Az ellenzéki politikus szerint tarthatatlan, hogy a nyugdíjbiztosító nem utalja időben az ellátást a nyugdíjasoknak. Felháborítónak nevezte azt is, hogy a munkáltatótól az államkincstárhoz kerülő magánnyugdíj-pénztári tagdíjat gyakorta többhavi késedelemmel utalja tovább a pénztárnak az államkincstár. Márpedig egy dolog biztos: a nyugdíjpénztár számlájára át nem utalt pénz nyereséget nem hoz - szögezte le.

"Jól látszik, hogy a Bajnai-kormány ugyanúgy trükközik, mint a Gyurcsány-kormány" - összegezte véleményét a fideszes képviselő.

Szakács Imre kitért arra, hogy mindezt felháborítónak tartja, ezért az őszi parlamenti ülésszak elején ez ügyben megkérdezi a pénzügyminisztert. Mint hozzátette, követeli, hogy jogszabály szerint járjanak el az állami szervezetek, a pénzügyminisztériumot és az államkincstárat is beleértve.

Emlékeztetett arra: a Gyurcsány-kormány hozta azt a jogszabály-módosítást, amely szerint nem közvetlenül a magánnyugdíjpénztárnak, hanem a kincstár számára kell utalni a tagdíjakat, azokat a kincstár utalja tovább a pénztáraknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 12. 15:15
Nem ő az egyedüli, a fidesz csak azért veri a nyálát, hogy rúghasson a jelenlegi kormányon.

Cégtulajdonosunk állam az államban. Ami bér törvényileg jár, azt se adja meg. Ha valaki szól, másnap az utcán találja magát. Hasonszőrű cégekkel kartellbe tömörült, ráadásul nagykutya abban a szervezetben, amely a mi érdekünket hivatott (volna) képviselni.

MAGYARORSZÁG ANNO GENGSZERVÁLTÁS UTÁN.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását