2024. május 8. - Mihály

Hárommilliárd egy képért

Több mint 8 millió fontért (2,9 milliárd forint) kelt el Francis Bacon (1909-1992) egyik festménye a Christie,s brit aukciós ház árverésén. Az ír származású kortárs angol festő Tanulmányok az emberi testről - A fény felé forduló férfi című képe egy ismere
2007. október 16. kedd 07:00 - Hírextra

Az intézmény a képért kapott 8,1 millió fontot új egyetemi épületek létesítésére fogja fordítani.
A műkincspiac nagy figyelemmel követi a londoni árverések eseményeit, ugyanis sokan attól tartanak, hogy az elmúlt évek folyamatosan emelkedő árai után most erőteljes lehűlés várható a piacon. Egyelőre nem egyértelmű a tendencia, sok műalkotáson még reális, bár nem meghökkentően magas áron tudnak túladni az aukciós házak. A Bacon-festményre is a Christie,s 7-9 millió font közötti összeget remélt.

A Hiscox műkincsbiztosító vállalat szerint idén júniusig az eladott kortárs művészeti alkotások ára 55 százalékkal nőtt, ám félő, hogy a gyenge dollár és a jelzálogpiaci válság lenyomhatja az árakat.
A Christie's vasárnapi árverésén a leütések végösszege meghaladta a 39 millió fontot (14 milliárd forint), ez kétszerese a múlt évi hasonló árverésen elért bevételnek, igaz idén a tételek 15 százaléka - köztük Andy Warhol és Jean-Mivhel Basquiat művei - vevő nélkül maradt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását