2024. május 6. - Ivett, Frida

EB-leselejtező

Szerdán húsz labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést rendeznek, a játéknapon hét csapat csatlakozhat Németország, valamint a rendezőként szintén biztos Eb-résztvevőnek számító Svájc és Ausztria csapatához.
2007. október 16. kedd 13:56 - Hírextra
A B csoportban az éllovas Skóciának akár már a grúziai döntetlen is továbbjutást érhet, amennyiben a vb-ezüstérmes franciák kikapnak hazai pályán a litvánoktól. A skótoknak győzelem esetén a francia döntetlen is tökéletesen megfelelne. A világbajnok, jelenleg második olaszok ezúttal szabadnaposak, pontosabban Sienában 20:50-től barátságos mérkőzést játszanak a következő vb házigazdájával, a Dél-afrikai köztársasággal.

A C jelű hetesben a címvédő görögök vannak igen kedvező helyzetben, így esetleges törökországi győzelmükkel már biztos résztvevőnek tekinthetnék magukat, de a döntetlen is elég számukra, ha Norvégia nem nyer Szarajevóban. A magyarok ezúttal Lengyelországban lépnek fel barátságos mérkőzésen.

A D csoportból a németek már kvalifikáltak magukat az Eb-re, s ezúttal a csehek követhetik őket, ha nyernek éppen ellenük Münchenben. Az egy pont is elég, amennyiben Ciprus pontokat veszít Írországban.

Noha a vezető horvátok ezúttal pályára sem lépnek, a következő csoportban mégis akár minden érdemi kérdés eldőlhet, ugyanis két nagy riválisuk, azaz az angol és az orosz alakulat éppen egymással találkozik. A horvátoknak mindössze annyi kell, hogy az oroszok ne nyerjenek Moszkvában, míg az angolok csak akkor nyugodhatnak meg végleg, ha nyernek a rangadón.
Az F csoportban tiszta a helyzet: Svédország is Eb-résztvevő, ha nyer hazai pályán Észak-Írország ellen.

A G jelű hetesben Románia kvalifikálhatja magát, amennyiben győz Luxemburgban és Bulgária nem nyer Albániában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását