2024. március 29. - Auguszta

Meghökkentő vallomás: "Szávaynak segítségre van szüksége, de nem fogadja el"

Szávay Áginak segítségre van szüksége, de nem fogadja azt el a többi teniszezőtől – mondta el a HírExtrának Arn Gréta, aki Acapulcóban legyőzte Ágit, s majdnem Venus Williamset is! De ki ez a lány? Ismerkedjünk meg vele!
2009. február 27. péntek 08:11 - Gedei Szilárd
Első számú női teniszezőnk, Szávay Ágnes a hullámvölgy legalját élte meg az elmúlt hónapokban – mások azonban pont ez idő alatt élték, élik meg karrierjük legjobb heteit.

Van ugyanis egy másik magyar lány, aki a most zajló acapulcói tenisztornán le is győzte Szávayt (aki azonban szerencsés vesztesként mégis tovább mehetett). Hogy nem ismerik sokan Arn Grétát? Ez bizony így van. Azonban most itt az alkalom, hogy jobban megismerjük a 29 éves német-magyar kettős állampolgárságú teniszezőt.

A HírExtra a mexikói Acapulcóban érte utol a „hirtelen felbukkant” tehetséget, aki épp a Venus Williams elleni elveszített, de szoros nyolcaddöntő mérkőzés után próbált a szállodában regenerálódni. 6:3, 6:7, 6:4-as vereség lett a vége, mégis felkapta rá az egész szakma a figyelmét. Portálunknak azt is elárulta Gréta, hogy min múlott a még nagyobb bravúr.




Nem vállaltam el bizonyos dolgokat, pedig meg lett volna rá az esélyem, hogy szorosabbá tegyem a meccset. Nyerhető mérkőzés volt.

Venus Williams majdnem megvolt, a magyar teniszsport elsőszámú csillagának kikiáltott Szávay Ágnest azonban még a selejtezők során meg tudtad verni. Életed formáját éled épp meg?


Igen, jól játszottam a héten, bár Ági ellen sem találtam magamat 6-1, 6-4-ig. Talán azért, mert előtte lévő napon három órás meccset játszottam, aminek nagyon későn lett vége, másnap pedig az egyik első meccs volt a mienk.

Egyébként milyen a viszonyod Szávay Ágival? Azt rebesgetik nem a legharmonikusabb…

Muszáj erre válaszolnom? (Nevet.) Mondjuk úgy, hogy köszönőviszonyban vagyunk csak. Ez azonban nem rajtam múlik.

Pedig nem egyszer játszottatok már párost is együtt az elmúlt hónapokban.

Igen, de például legutóbb a Fed-kupán már nem játszottunk együtt – biztos megvan az oka, hogy miért… Elég kevésszer alkottunk mi egy párt, viszont ahhoz képest nem elég jók voltunk együtt. Belőle is ki kell, hogy jöjjön az, ami belőlem…

Szerinted mi az oka Ági mélyrepülésének? Mintha elfelejtett volna nyerni mostanában…

Nehéz erre bármit is válaszolnom, hiszen Ágival kapcsolatban csak kívülálló vagyok, de még ha próbálnák neki segíteni, akkor sem fogadná el. Nem akarja elfogadni mások segítő kezét, talán azt hiszi, hogy az összes többi teniszező rosszat akar neki. Ezért csak tudom mondani, hogy a rossz szereplése csak rajta múlik.

Érezhetően nem szívesen beszélsz Szávay Ágiról, hát beszéljünk inkább rólad! Magyarországon születtél, Németországban lettél jó teniszező, majd visszatértél kis országunkba.

Mindig is magyarnak vallottam magamat. Viszont félem a lépéstől, hogy miként fognak itthon elfogadni. Viszont most már mondhatom, hogy jól érzem magamat a bőrömben és büszkén állítom: jó érzéssel tölt el a magyar zászló alatt versenyezni.

Elárulhatjuk, hogy 29 éves vagy. Mi férhet még bele a pályafutásodba, mennyi erőt érzel magadban a feltörekvéshez?

Azt azért tudni kell rólam, hogy tizenkilenc évesen kezdtem el versenyszerűen teniszezni, de három és fél év után kerek három éves szünetet tartottam. Most például két és fél éve versenyzek egyfolytában – azt tehát nem lehet rám mondani, és nem is érzem, hogy kiégtem volna már, hogy ne esne jól a játék.

Ezek szerint irány az első húsz a világranglistán?

Erre csak azt tudom mondani, hogy annyiszor szorítottam már meg nagy játékosokat a pályafutásom során, hogy végre akár elkezdhetnék nyerni is. A húszba talán még becsúszhatok, ha nem jön közbe sérülés, de harminc éves korom után már nagyon sok tényező közrejátszik majd a karrierem alakulásában.



Nagy kérdés azonban, hogy miként fog alakulni Szávay Ági meccse Acapulcóban, ő ugyanis a negyeddöntőben a téged búcsúztató Venus Williamsszel játszik. Vállalkozol esetleg egy röpke tippelésre?

Az az igazság, hogy nagyon elfárasztottam Venust, saját bevallása szerint nagyon kikészült az amerikai. Pont ezért csak Ágin múlik, hogy mit tud majd kihozni a meccsből, mert ugyan azt nem tudom, Venus mennyire gyorsan tud regenerálódni, de hogy piszkosul elfáradt ellenem, az biztos.

Te azonban pihenhetsz egy-két napot. Gyönyörű hely Acapulco, de menni kell tovább – hol lépsz pályára legközelebb?

Maradok Mexikóban még, innen most átmegyünk Monterreybe, ahol egy az acapulcóival megegyező kategóriájú versenyen veszek majd részt. Utána pedig már jön a keménypályás Indian Wells, ami viszont már megint más felkészülést igényel. De remélem a legjobbakat.

Mi is reméljük, és sok sikert kívánunk Grétának a továbbiakra! Mexikóban ugyanis kiderült, hogy nem csak a jó vagy éppen rossz Szávayból áll a magyar teniszfelhozatal.

S arra is van egy tippünk: nemsokára újra láthatjuk egy párosban, magyar színekben Szávayt és Arn Grétát. A legjobbak együttes erejét ugyanis vétek lenne nem kihasználni…

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását