2024. május 8. - Mihály

Hatodik lett Nagy Orsolya

Nagy Orsolya hatodik lett a madridi női kard Világkupa-versenyen, ezzel növelte pontjainak számát az olimpiai kvalifikációs ranglistán.
2008. március 2. vasárnap 21:57 - Hírextra

Nagy - a nemzetközi szövetség honlapja szerint - a spanyol Natalia Casaresen (15-5), a német Stefanie Kubissán (15-12) és a dél-koreai Li Sin Min (15-14) túljutva került be a negyeddöntőbe, ahol a későbbi győztes, 2006-ban világbajnok amerikai Rebecca Ward (10-15) állította meg.

A 64-es főtáblán még két magyar, Csaba Edina és Minda Szilvia szerepelt, de mindketten már az első fordulóban kikaptak. Csaba a 39., Minda pedig a 49. helyen végzett.

Ward 15-8-ra verte a döntőben a francia Cécile Argiolas-t. A dobogó harmadik fokára az olimpiai bajnok amerikai Mariel Zagunis és a dél-koreai Jung Eun Hi állhatott fel.

Ebben a számban csapatverseny is lesz majd az olimpián. A nyolc résztvevő válogatott - három-három fővel számolva - 24 helyet lefoglal az egyéni versenyben is. A kvótaszerző időszak zárultával az érintett országok valamennyi kardozóját kiveszik a világranglistáról, és a módosított rangsor alapján további versenyzők juthatnak kvótához. A hétvégi viadal előtt a korrigált listán Nagy Orsolya a második volt, és ezt a helyét megerősítette. Csapatban a magyaroknak már gyakorlatilag nincs esélyük a kvótaszerzésre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását