2024. május 3. - Tímea, Irma

Angolos ajándék a Szabó Ervinnek

Csaknem 10 ezer angol nyelvű dokumentumot adott át a budapesti British Council kedden a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak. A csaknem 25 millió forint értékű állomány már októbertől kölcsönözhető, közölte a Független Hírügynökséggel Fodor Péter, a Fővárosi
2007. október 16. kedd 15:10 - Hírextra
Praktikus oka volt annak, hogy a British Council teljes angol nyelvű könyvtári állománya átkerüljön a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba, mondta el érdeklődésünkre az intézet igazgató-helyettese. Simon Andrea hozzátette, összesen háromezer könyvtárlátogatót tudtak fogadni a British Council épületében, miközben 9 ezren szerettek volna beiratkozni. Már az év elején eldőlt, hogy az állomány a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban kapjon helyet, ugyanis ott tudták fogadni a teljes anyagot, valamint ezt indokolta a több évre visszanyúló szakmai kapcsolat is a két intézmény között, közölte a British Council igazgató-helyettese.

Az angol nyelvű dokumentumok rendszerezése már megtörtént, ez teszi lehetővé, hogy a látogatók már októbertől kölcsönözhetik a szépirodalmi köteteket, szakkönyveket és módszertani kiadványokat, audiovizuális oktató anyagokat, DVD-ket, tájékoztatta szerkesztőségünket Fodor Péter. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója elmondta: a jelenlegi 10 ezres állományt folyamatosan bővítik. A British Council pedig nemcsak anyagilag, de oktatási információval, könyvtárosok képzésével is hozzájárul ahhoz, hogy a könyvtári állomány megőrizze frissességét, mondta Simon Andrea.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását