2024. május 11. - Ferenc

Áfázik a parlament tovább

Pettkó András (MDF) az általános vita végén azt hangsúlyozta: fontolják meg a képviselők az MDF javaslatát az egykulcsos adórendszer bevezetéséről. Kékesi Tibor (MSZP) megjegyezte, hogy az általános vitát személyeskedő elemek tarkították.
2007. október 16. kedd 18:52 - Hírextra
Pettkó András hozzászólására válaszul azt mondta: érdemben egykulcsos a magyar áfarendszer.
Kiemelte: az MSZP támogatja az áfáról szóló törvényjavaslatot mert, mint mondta, a 2008. év a vállalkozások számára a stabilitást kell, hogy jelentse.

Tátrai Miklós, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára zárszavában annak a véleményének adott hangot, hogy nem alakult ki érdemi vita a benyújtott törvényjavaslatról. Az ellenzéki hozzászólók jelentős része pedig ki sem ejtette azt a szót a vitában, hogy áfa - tette hozzá.

Az államtitkár közölte: az áfáról szóló törvényjavaslat két célt szolgál: az egyik cél, hogy a tizenöt éve hatályban lévő törvényt a kormány újrakodifikálja, és készüljön egy, tartalmában alig változó, de sokkal áttekinthetőbb törvény, amely könnyebbé teszi a magyar vállalkozások életét.

A másik cél, hogy a feketegazdaság elleni fellépés kapcsán olyan új intézkedéseket, új adózási módokat vezessen be a kormány, amelyek lehetővé teszik, hogy a gazdaság fehéredjen - tette hozzá.

Mint megjegyezte, az ellenzéki hozzászólások jelentős része az áfakulcsok csökkentését és a versenyképesség javítását állította párhuzamba.

Az államtitkár véleménye szerint nem az a magyar vállalkozások fő problémája, hogy mekkora az áfa kulcsa Magyarországon, hanem szerinte a versenyképességben is sokkal nagyobb problémákat jelent az, hogy a versenyben sokan tisztességtelenül vesznek részt, többek közt nem fizetnek adót.

Tátrai Miklós közölte azt is: 2008-ban nem lesz áfateher növekedés. Hozzátette: 2008-ban valamivel több mint öt százalékkal nőnek az áfabevételek 2007-hez képest.

Áder János, az országgyűlés fideszes alelnöke az általános vitát lezárta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását