2024. április 28. - Valéria

Nem zárnak be vasúti szárnyvonalakat 2010-ig

Az MSZP-frakció egyetért a kormánnyal abban, hogy 2010 végig ne zárjanak be újabb vasúti szárnyvonalakat - jelentette be Tóbiás József frakcióvezető-helyettes, frakcióigazgató kedden Budapesten, a képviselőcsoport informális ülése után.
2008. augusztus 5. kedd 15:47 - Hírextra
"A frakció támogatja és egyetért a kormánnyal abban, hogy 2010 végig nem nyúl hozzá, nem változtat a jelenlegi (...) szárnyvonalakon" - fogalmazott a politikus a több mint négyórás tanácskozás után.

A frakcióülésen Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a tárca államtitkárai, továbbá Molnár Csaba, Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára tájékoztatta a képviselőket.

Arra a kérdésre, hogy a szakminiszter javasolta, vagy a frakció kérte, hogy ne nyúljanak a szárnyvonalakhoz, Tóbiás József elmondta: Szabó Pál javasolta ezt a döntést.

Kovács Tibor frakcióvezető-helyettes egy másik kérdésre azt mondta, hogy amikor a közlekedési tárcát az SZDSZ vezette, az MSZP-frakció akkor sem értett egyet a szárnyvonalak bezárásával.
A képviselőcsoport akkor azt szorgalmazta, vizsgálják meg, hogy melyik közlekedési mód, a közúti vagy a vasúti a hatékonyabb, és olyan feltételeket teremtsenek, hogy az utasok ne rosszabb, hanem jobb minőségű szolgáltatást kapjanak - tette hozzá.

Tóbiás József szerint a frakcióülésen egyetértés volt abban is, hogy a kormány ne privatizálja a Volán társaságokat, hanem készítse fel őket a 2012-es piacnyitásra.
Közölte: az idén 250 kilométer hosszúságban újítanak fel négy- és ötszámjegyű utakat, jövőre, illetve 2010-től ennek a többszörösét. Hozzátette: ezen a területen az ország minden forrást fel tud használni a 2007 és 2013 közötti európai uniós költségvetésből.

A frakcióigazgató elmondta: 2008 végig 170 kilométer autópályát, autóutat és közutat újítanak fel.
Kovács Tibor frakcióvezető-helyettes beszámolt arról, hogy a tanácskozáson a képviselők a panelprogram gyorsítását kérték, és folyik a távfűtéssel kapcsolatos támogatási rendszer előkészítése. Hozzátette: az önkormányzati minisztérium vizsgálja, hogyan tudja a panelprogrammal kapcsolatos döntéseket gyorsítani.

Kovács Tibor a távhővel összefüggésben közölte, az augusztus végi frakcióülés napirendjén szerepelni fog ez a téma.

A frakció támogatta, hogy a hosszú távú ellátásbiztonság érdekében Közép-Európában kapcsolják össze az energetikai rendszereket, mind a villamos energia, mind gáz tekintetében - mondta.
Közölte: a kormány megszünteti a hosszú távú villamos energia szerződéseket. Hozzátette: a tárgyalások folyamatban vannak a villamosenergia-termelőkkel.

Az MSZP-frakció legközelebb augusztus 26-án tart legközelebb frakcióülést, amelyen költségvetéssel összefüggő kérdések, adó, távhő, foglalkoztatási és szociális ügyek szerepelnek a napirenden.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását