2024. május 7. - Gizella

Szeret egy hívőt, szeretik a hívek

Leváltották egy kis észak-olaszországi falu plébánosát, mert beleszeretett egy nőbe, de hívei kitartanak mellette. Padova püspöke dekrétumban fosztotta meg parókiájától Sante Sguotti atyát, Monterosso plébánosát, továbbá megtiltotta neki, hogy gyóntasson
2007. október 15. hétfő 12:16 - Hírextra
Bűne a katolikus egyház számára, hogy viszonya van egy nővel és nem is hajlandó róla lemondani. Ráadásul az a szóbeszéd járja, hogy gyermeke is született kedvesétől.

A hívek azonban fellázadtak az elöljáróval szemben. A szerelmes atya leváltásának másnapján mindössze négy idős asszony vett részt az új plébános által celebrált misén. A település fiataljai sebtében trikókat nyomtak "Valamennyien Don Sante gyermekei vagyunk!" felirattal.

"Még nem tudom, mit fogok tenni, de mint mindig, ezúttal is monterossói testvéreim segítségével döntök" - nyilatkozta a szívére hallgató pap. Közössége már véleményt mondott: a La Stampa című torinói lap szerint Sguotti atya a nyáron "népszavazást" tartott, és a 200 voksoló közül csak 16-an követelték távozását a faluból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását