2024. május 14. - Bonifác

Ausztria nem indul a saját rendezésű EB-n?

Több mint tízezer osztrák futballszurkoló visszaléptetné a házigazda válogatottat a részvételtől a 2008-as, Svájccal közös rendezésű Európa-bajnokságon. A drukkerek szerint a nemzeti együttesnek ez még mindig kevesebbet ártana, mint a várható hatalmas "le
2007. október 15. hétfő 19:20 - Hírextra
A kezdeményezés élére álló innsbrucki humorista, Michael Kriess társaival eddig több mint tízezer aláírást gyűjtött össze, melyeket el is küldött az európai (UEFA) és az osztrák szövetség (ÖFB) részére.

"Ezúttal nagyon komoly dologról van szó, jellemző a futballunk megítélésére, hogy több mint 20 év után először fordult elő, az osztrák állami televízió nem közvetítette a válogatott mérkőzését, így csak kevesen láthatták, ahogy Svájc ellen szombaton 3-1-re veszítettünk" - mondta Kriess. "Ausztria nemzetközi megítélése nagyon jó, amit a hegyeknek, csodálatos sípályáknak, a hegyi tavaknak és az alpesi sportágakban elért kimagasló eredményeknek köszönhet. Az Eb-n mindenki rajtunk nevetne, vagy sajnálna bennünket, ami még a kinevetésnél is rosszabb lenne. A mi helyünket megkaphatná a selejtezők legjobb harmadik helyezettje."

Az osztrák nemzeti együttes legutóbbi kilenc találkozóján vereséget szenvedett, ilyen hosszú negatív sorozatra csak egyszer, 33 évvel ezelőtt volt példa.

Josef Hickersberger, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya képtelenségnek nevezte a javaslatot.
Andreas Herzog, korábbi osztrák válogatott játékos, aki pályafutása során szerepelt a Bayern Münchenben is, annyit reagált: "nem tudtam, hogy több mint tízezer hülye él Ausztriában."
Michel Platini, az UEFA elnöke érdekesnek nevezte Kriessék javaslatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását