2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megemlékezés és feszültség Olaszliszkán

Olaszliszkán az egy évvel ezelőtt a településen meggyilkolt Szögi Lajos tiszavasvári tanárra emlékeztek vasárnap, a rendőrség fokozott ellenőrzést tartott mind a községben, mind pedig az odavezető utakon, rendzavarás nem történt.
2007. október 14. vasárnap 15:57 - Hírextra

Egy éve, 2006. október 15-én két gyermeke szeme láttára verték halálra Szögi Lajost, miután Olaszliszkán autójával elsodort egy 11 éves kislányt, aki horzsolásokkal úszta meg a balesetet.
A 44 évesen meghalt tiszavasvári tanárra hozzátartozói, kollégái, tanítványai emlékeztek vasárnap a községben a tiszteletére állított emlékműnél, virágot helyeztek el és mécsest gyújtottak.

Néhány órával ezt követően a Gój Motorosok Egyesületének szervezésében mintegy százötven motoros vonult végig a településen. Vezetőjük a tragédia színhelyén megemlékezett Szögi Lajosról. Azt mondta, nem rasszisták, tevékenységük egyetlen népcsoport ellen sem irányul, ugyanakkor mindaddig tiltakoznak, amíg "bármely kisebbség azt hiheti, hogy a törvények felett áll és önhatalmúlag ítélkezhet mások élete felett".

A Sárospataki Rendőrkapitányságon mindkét rendezvényt bejelentették, a községben és az odavezető utakon fokozott volt a rendőri jelenlét, rendzavarás nem történt.
A rendőrség az ügyben fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatott nyomozást az elmúlt héten befejezte. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a több ezer oldalnyi nyomozati iratot vádemelési javaslattal a megyei főügyészségnek megküldte.
A beszerzett adatok, a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette ügyében, a terhükre rótt bűncselekmények megalapozott gyanúja alapján nyolc embert helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság.

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: megérkeztek az iratok, áttanulmányozásukat a jövő héten kezdik meg.

Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását